Εκτός Διαδικτύου πολλές υπηρεσίες του Λιμενικού από το πρωί της Τετάρτης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.1.17

Εκτός Διαδικτύου πολλές υπηρεσίες του Λιμενικού από το πρωί της Τετάρτης

Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μένουν 125 Λιμενικές Αρχές, περιφερειακές υπηρεσίες και επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής λόγω λήξης της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο. 


Ενδεικτικά χωρίς πρόσβαση στο Internet θα μείνουν Λιμενικοί Σταθμοί στη Μεγίστη, στη Χάλκη, στην Αστυπάλαια, στο Διαφάνι, στη Κάσο, στη Μήθυμνα, στο Πλωμάρι, στο Σίγρι, στον Πολίχνιτο, στα Μεστά Χίου, στις Οινούσες, στα Ψαρά, στον Άγιο Ευστράτιο κ.α


Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αξιωματικών στο ΛΣ «όπως ενημερώθηκαν οι υπόψη υπηρεσίες, μόλις πρόσφατα δρομολογήθηκαν οι σχετικές ενέργειες για την εξεύρεση πιστώσεων και την υλοποίηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξασφάλιση διασύνδεσης με νέες γραμμές δεδομένων των προαναφερόμενων Λιμενικών Αρχών και Υπηρεσιών, διαδικασία που εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου 2017».


Και συμπληρώνουν «αυτό συνεπάγεται ότι για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών - εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στην διαδικασία εξεύρεσης νέας συνεργασίας γραμμών δεδομένων - 125 υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για καμία απολύτως εργασία, ούτε καν της απλής πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail). Φυσικά δεν γίνεται καν λόγος για την πρόσβαση εν γένει στις εσωτερικές εφαρμογές του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Απορίας άξιο είναι λοιπόν πως, εν έτη 2017, όταν η τεχνολογία έχει εισβάλει σε κάθε τομέα της αρμοδιότητας μας, θα υπάρχουν υπηρεσίες που θα στερούνται του αυτονόητου όπως είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ομαλή λειτουργία τους».


Επισημαίνουν ακόμη ότι «οι λύσεις που προτείνονται όπως η πρόσβαση από εξωγενή σύνδεση διαδικτύου - το κόστος της οποίας αλήθεια δεν μας λένε ποιός θα το καλύπτει! - ή η μετακίνηση των στελεχών στην προϊσταμένη Λιμενική Αρχή - που μπορεί να απέχει έως και 100 χλμ. ή να βρίσκεται σε άλλο νησί μόνο και μόνο για τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του υπηρεσιακού email, μόνο ως αστεία προσέγγιση θα μπορούσαν να εκληφθούν».


Τέλος καλούν τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παν.Κουρουμπλή «να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Ας μην επιτρέπουμε τέτοιου είδους ζητήματα να διογκώνονται αφενός λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την υπηρεσιακή καθημερινότητα των στελεχών και αφετέρου καθιστώντας το Σώμα και τα στελέχη του αντικείμενα κακεντρεχών σχολίων που μειώνουν το έργο και την προσφορά τους».


Πηγη : http://limenika-nea.blogspot.gr/