Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ και Λιμεναρχείου Σύρου. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.1.19

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ και Λιμεναρχείου Σύρου.


Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 σε μια λιτή και απέριττη εκδήλωση, εντός των εγκαταστάσεων του Λιμεναρχείου Σύρου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Αγίου Βασιλείου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ.κ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄, ο οποίος κατά τα ήθη ευλόγησε τις Αγιοβασιλειόπιτες της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και του Λιμεναρχείου Σύρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ.κ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. ΠΟΥΛΙΟΣ Παν., ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γεωρ., η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σύρου Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Ολυμπία, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. ΠΑΣΣΙΑΛΗΣ Κων/νος, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν/ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ/ΣΥΡΟΥ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ Παν., ο πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών κ. ΜΗΛΙΟΣ Γεωρ., ο πρόεδρος και ο γραμματέας του εργοστασιακού σωματείου Νεώριον Σύρου κ. ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ Αντ. και ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ Μάρκος, καθώς και συνεργαζόμενοι με την Υπηρεσία.
     Στον χαιρετισμό που απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ.κ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄, εξήρε το έργο και την αποδοτικότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και των κυβερνητών και πληρωμάτων των σκαφών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο, ο οποίος κατά το παρελθόν με επιτυχία υπηρέτησε στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Λιμενική Αρχή Τήνου και στην Α.Ε.Ν/ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ/ΣΥΡΟΥ.
   Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Πλοίαρχος Λ.Σ ΓΚΙΖΗΣ Ιάκωβος ευχήθηκε σε όλους ατομική και οικογενειακή υγεία, εκφράζοντας την προσδοκία η νέα χρονιά να είναι καλύτερη με ευόδωση κάθε στόχου.
    Τέλος, στον χαιρετισμό του ο Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία και δημιουργικότητα.      Ακολούθως έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της απελθούσας χρονιάς, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη, καθώς η υπηρεσία χειρίστηκε με επιτυχία υποθέσεις που αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, με σύλληψη δραστών και κατάσχεση αξιοσημείωτων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, κατά το μήνα Μάρτιο του έτους 2018, όπου η υπηρεσία σε συνεργασία με τη Δ/νση Ασφαλείας του Υ.ΝΑ.Ν.Π, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, με φορτηγό πλοίο, πράξη που το τετελεσμένο της θα αποστερούσε από το Ελληνικό Δημόσιο περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.0000 €) από διαφυγόντες φόρους και δασμούς. Στο σημείο εκείνο ευχαρίστησε θερμά τις δικαστικές Αρχές για τη συνδρομή και στήριξή τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενίσχυση των επιχειρησιακών μέσων της Λιμενικής Αρχής Σύρου, μέσω δωρεάς περιπολικού οχήματος, τύπου τζίπ, το καλοκαίρι του 2018.
    Με αφορμή τα παραπάνω σημείωσε ότι η απελθούσα χρονιά αποτελεί ορόσημο και αφετηρία, ώστε με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα, το νέο έτος να είναι ακόμη πιο δημιουργικό και εποικοδομητικό.