Παραμένει στην ηγεσία του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Στ. Ράπτης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.1.19

Παραμένει στην ηγεσία του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Στ. Ράπτης

Την παράταση για ένα έτος της θητείας του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Σταμάτη Ράπτη αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ  που συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής (25/01) υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Είχε προηγηθεί  η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος 6/2019 –ΦΕΚ 6/Α/17-1-2019 το οποίο τροποποίησε το ΠΔ 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις,  αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής»  (ΦΕΚ 139 Α). 
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η θητεία που έχει ο Αρχηγός του Λιμενικού είναι διετής, μπορεί  όμως να ανανεωθεί για ένα χρόνο δύο φορές. Συγκεκριμένα, η διάταξη αναφέρει: «Η θητεία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ορίζεται διετής και δύναται να παραταθεί μέχρι ένα επιπλέον έτος κάθε φορά και μέχρι τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λήξη της διετούς θητείας μετά από αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (Κ.Υ.Σ.Ε.Α.)».
Σημειώνεται ότι ο Σταμάτης Ράπτης ανέλαβε τα ηνία του Λιμενικού Σώματος το Φεβρουάριο του 2016,  ενώ το Φεβρουάριο του 2018 μετά το τέλος της διετούς θητείας του, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παράταση της για ένα ακόμη χρόνο. Ετσι ο αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης συμπεριλαμβάνεται πλέον στη μικρή λίστα με τους αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος που έχουν θητεία περισσότερο από τρία χρόνια, καθώς οι περισσότεροι με την ολοκλήρωση των δύο χρόνων της θητείας τους αποστρατεύονται.

efsyn.gr

Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΡΑΠΤΗΣ Σταμάτιος
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου και κατοικεί.
Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ασπροπύργου και του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος μάχιμος Σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό και μετέπειτα εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από την οποία και αποφοίτησε το έτος 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Διοικητής Επισκευαστικής Βάσης Λ.Σ., Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου καθώς και ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Τόκιο στην Ιαπωνία.
Επίσης έχει υπηρετήσει, σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο Λιμεναρχείο Τήνου καθώς και ως Κυβερνήτης του Περιπολικού Πλοίου Λ.Σ. 020.
Με την προαγωγή του, το 2014, στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Κλάδου Ελέγχου Πλοίων και ακολούθως το 2015 Διευθυντή Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Την 16-2-2016, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.
Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.