Χαιρετισμός προέδρου ΠΟΕΠΛΣ Γιώργου Δριβάκου στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.4.19

Χαιρετισμός προέδρου ΠΟΕΠΛΣ Γιώργου Δριβάκου στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Χαιρετίζω τις εργασίες του 29ου συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ. Και εύχομαι λόγω της επετείου των 30 χρόνων από την ίδρυση της να τα χιλιάσει και να συνεχίσει να προσφέρει, με τον ίδιο και περισσότερο ζήλο, στην κοινωνία και στους ένστολους εργαζόμενους.
Είναι γεγονός αυταπόδεικτο ότι τα χρόνια της κρίσης αγνοήθηκαν από τους κυβερνώντες οι επιπτώσεις των περικοπών, που οι ίδιοι επέβαλλαν, στα Σ.Α.
Από τη μια οι οριζόντιες περικοπές, που σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν καν οριζόντιες αλλά σε βάρος των οργανισμών που υπηρετούμε, δημιούργησαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.
Η συρρίκνωση των οργανικών θέσεων, η έλλειψη πόρων,  για υλικοτεχνική υποδομή, συντήρηση και ανανέωση του στόλου των πλωτών, χερσαίων και εναερίων μέσων υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για να υπάρξει έλλειμμα αποτελεσματικότητας. Όμως αυτό δεν έγινε. Και δεν έγινε γιατί εμείς δεν το αφήσαμε να γίνει.
Αφού,
Καλύψαμε τα κενά των οργανικών θέσεων με υπερεργασία
Καλύψαμε τα κενά των μειωμένων προϋπολογισμών με περικοπές, με ζητιανιά και δεν χρησιμοποιώ τη λέξη δωρεές γιατί τις περισσότερες φορές λειτουργήσαμε ως επαίτες αφού ψάχναμε τους χορηγούς και όχι το αντίθετο.
Καλύψαμε τέλος όλα τα κενά με φιλότιμο και ψυχή.
Από την άλλη όμως υποστήκαμε βαρύτατα πλήγματα, δυσανάλογα με άλλους εργαζόμενους, σε μισθολόγιο, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό. Περικοπές επί περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και ισοπέδωση όλων των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ήταν η ανταμοιβή μας  από την πολιτεία για την όλη μας προσφορά.
Οι αγώνες μας και η μεταξύ μας συνοχή ήταν τα μόνα όπλα μας και αυτά που μας κράτησαν όρθιους. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν μας προσφέρθηκε στο όνομα της αναγνώρισης της προσφοράς μας. Όσο και αν οι κυβερνώντες την επικαλούνται δυστυχώς δεν την πίστεψαν. Αν τα πράγματα δεν είναι έτσι προτρέπω τώρα την κυβέρνηση να κάνει πράξη τα λόγια με άμεση νομοθετική ρύθμιση για αύξηση οργανικών θέσεων, νέο βαθμολόγιο, θεσμοθέτηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού, με νέο μισθολόγιο σύμφωνα με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, με διόρθωση των αποτυχημένων και εχθρικών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών νόμων.
Μόνο έτσι μπορείτε να δείξετε ότι πραγματικά σέβεστε τον κόπο και η δουλειά μας. Την ανιδιοτελή προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο.
Σταματήστε επιτέλους τα λόγια και κάνετε έργα,
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι συνυπογράφω όλα όσα ανέφερε ο φίλος μου ο Γρηγόρης με τον οποίο όπως και με τους άλλους προέδρους και τα ΔΣ των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σ.Α μας συνδέει βαθιά εκτίμηση και φιλία η οποία έχει σφυρηλατηθεί με αγώνες, με ξενύχτια, με μάχες εντός και εκτός Βουλής, για να πείσουμε για όλα όσα πιο πριν ανέφερα.
Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα στο συνέδριο.