Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο του Λιμενικού και μετά εγκατέλειψαν το σκάφος τους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.5.19

Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο του Λιμενικού και μετά εγκατέλειψαν το σκάφος τους

Στη σύλληψη δυο Ουκρανών, 33 και 35 ετών, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, καθώς αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο των Λιμενικών, ενώ στη συνέχεια στο σκάφος (θαλαμηγός) που επέβαιναν και αφού στο μεταξύ το είχαν εγκαταλείψει, εκδηλώθηκε ξαφνικά φωτιά με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να προκληθεί και μικρή θαλάσσια ρύπανση.
Το περιστατικό σύμφωνα με το Λιμενικό συνέβη ως εξής:
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Αρίλλα» Θεσπρωτίας, το θαλαμηγό σκάφος «MELODY» σημαίας Γερμανίας με τους δυο Ουκρανούς να επιβαίνουν σε αυτό. Σε σήμα των λιμενικών να σταματήσουν για να γίνει έλεγχος πάνω στο σκάφος, οι δυο Ουκρανοί αρνήθηκαν και τότε οι λιμενικοί τους ζήτησαν να καταπλεύσουν στο λιμάνι Συβότων για περαιτέρω έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του πλου προς τον λιμένα Συβότων, ο κυβερνήτης της θαλαμηγού ελάττωσε ταχύτητα προκείμενου να καθελκύσει το βοηθητικό σκάφος (tender). Εν συνεχεία κοντά στη θέση του κυβερνήτη εκδηλώθηκε φωτιά, ενώ τόσο ο κυβερνήτης, όσο και ο δεύτερος επιβάτης επιβιβάστηκαν στο βοηθητικό σκάφος.
Άμεσα η φωτιά επεκτάθηκε στο κατάστρωμα της θαλαμηγού και οι δύο Ουκρανοί περισυλλέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο έσπευσαν άλλο σκάφος του Λιμενικού, καθώς και πυροσβεστικό πλοίο προς κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς το «MELODY» στο μεταξύ βυθίστηκε.
Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής έκτασης περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Χριστίνα Παπασταθοπούλου efsyn.gr