Επίσκεψη της ΠΟΕΠΛΣ στη Λιμενική Αρχή Θάσου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.6.19

Επίσκεψη της ΠΟΕΠΛΣ στη Λιμενική Αρχή Θάσου

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές ανά τη Ελλάδα η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επισκέφτηκε το νησί της Θάσου προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της αλλά και να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συναδέλφων.
Ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυράνης Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από το Πρόεδρο της ΕΠΛΣ Αν. Μακεδονίας Βαλσαμά Εμ. αλλά και μέλη του ΔΣ της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμενικό Τμήμα Θάσου.
Δυστυχώς η κατάσταση που βιώσαμε στη Λιμενική Αρχή της Θάσου μας προβληματίζει πολύ καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εκεί δεν συνάδουν με τη σύγχρονη εικόνα που προβάλει το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Και αυτό γιατί τα κατάλοιπα του Καλλικράτη και της μείωσης των οργανικών θέσεων ακόμη βασανίζουν τους υπηρετούντες στο Λ/Τ Θάσου το οποίο διοικητικά υπάγεται στο Κ.Λ. Καβάλας.
Το 2014 μέσα σε μια νύχτα το νησί της Θάσου το προσωπικό που υπηρετούσε στο νησί  καρατομήθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα ενώ ταυτόχρονα κάθε χρόνο καλείται να διαχειριστεί μια διαρκώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση με σχεδόν 20.000 κατάπλους, 2 εκατομμύρια επιβατών και πάνω από 500 χιλιάδες οχημάτων.
Η επί της ουσίας κατάργηση της Λιμενικής Αρχής Πρίνου, η υποβάθμιση και η ταυτόχρονη μείωση προσωπικού στη Θάσο έχουν αφήσει απροστάτευτο το νησί με τα 15 εναπομείναντα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες υπηρεσιακές ανάγκες.
Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε το ότι αυτή τη στιγμή η υπάρχουσα οργανική σύνθεση αντιστοιχεί στο 40% της δύναμης που υπηρετούσε πριν λίγα χρόνια στο νησί.
Σε κάθε περίπτωση σε άμεσο χρόνο κρίνεται απαραίτητη η στελέχωση σε επίπεδα του 100% της προβλεπόμενης σύνθεσης αν και σε μια Υπηρεσία που απαιτεί εργασία σε υψηλά επίπεδα επί 24ωρου βάσης ,με σκάφος και όχημα που ελέγχουν δεκάδες ακτές με αρκετές εξ αυτών να χαρακτηρίζονται πολυσύχναστες , με μία τεράστια ακτογραμμή χιλιάδων χιλιομέτρων , με Θ.Μ.Α που απαιτούν διαρκή εποπτεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ,ο αριθμός των 23 στελεχών που προβλέπεται ως οργανική σύνθεση σήμερα αξιολογείται τουλάχιστον ως ανεπαρκής.
Θεωρείται επιτακτική από τη μία η πλήρης στελέχωσης και από την άλλη η αναβάθμιση της υπηρεσίας σε Λιμεναρχείο ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία αλλά και ο ρόλος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο νησί, με την Ομοσπονδία να αναλαμβάνει κάθε πρωτοβουλία να ενισχύσει το έργο της ΕΠΣΛ Αν. Μακεδονίας για βελτίωση  των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων στη νησί της Θάσου.