Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου - Ποιος ήταν ο «Ήρωας του Αιγαίου» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.6.19

Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου - Ποιος ήταν ο «Ήρωας του Αιγαίου»


Με ομόφωνη απόφασή η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε σήμερα να εισάγει σε μια από τις προσέχεις συνεδριάσεις της Βουλή, την λήψη απόφασης ώστε να προχωρήσει η «υιοθέτηση» των ανήλικων τέκνων του Λιμενικού της ανθρωπιάς Κυριάκου Παπαδόπουλου που έσωσε με αυτοθυσία χιλιάδες μετανάστες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ζήτησε να ληφθεί από την Ολομέλεια σχετική απόφαση για την «υιοθέτηση» των παιδιών του Κυριάκου Παπαδόπουλου από την Βουλή, όπως γίνεται και σε άλλα στελέχη των ΕΔ που πέφτουν στο καθήκον, προκειμένου η ελάχιστη αυτή ενέργεια της Βουλής προς τα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου να είναι ισχυρή νομικά και να μην υπάρξει ποτέ στο μέλλον οποιαδήποτε πρόβλημα.

Η πρόταση του κ. Νίκου Βούτση, έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα και έτσι την επόμενη εβδομάδα θα εγγραφή σε ημερήσια διάταξη και θα υπάρξει και η τυπική απόφαση της Ολομέλειας .

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά την άσκηση των καθηκόντων του και έφυγε στα 44 χρόνια του.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος σήμερα. Την εικόνα του αξιωματικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που βρίσκεται πίσω από κάθε δελτίο Τύπου, που μιλά χρόνια τώρα για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα, πρώτα στον Μόλυβο κι ύστερα στη Μυτιλήνη. Χωρίς ωράριο, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και χαμηλές αποδοχές.

newsbomb.gr