ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Σκιάθου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.7.19

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Σκιάθου

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις , αρχικά και εν συνεχεία να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συναδέλφων συνεχίζει τις επισκέψεις της σε υπηρεσίες υπαγωγής.
Αυτή το φορά η Ένωσή μας επισκέφτηκε τη το Λιμεναρχείο Σκιάθου όπου και ενημέρωσε τους συναδέλφους.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα αρνητικά αποτελέσματα του Λιμενικού Καλλικράτη, τις μειωμένες συνθέσεις που επιβλήθηκαν με τον κανονισμό 78/2014 και αναγνωρίστηκε η συμβολή της Ένωσης  στη ψήφιση της διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα που μετρίασε τα προβλήματα.
Σημαντικές και οι εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης με μια σειρά από διατάξεις που έχουν ψηφιστεί μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΠΛΣ και θα δίνει τη δυνατότητα ένταξης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΠΥ παρά το γεγονός  ότι η Ένωσή μας η μοναδική πανελλαδικά που κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες να έρθει σε συνεργασία με το φαρμακευτικό σύλλογο Ν.Μαγνησίας και να παρέχονται  δωρεάν φάρμακα στους συνάδελφους.
Σοβαρή η ανησυχία των συναδέλφων για την καλοκαιρινή περίοδο όταν αναλογιστεί κανείς τις νέες αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στο Λιμενικό Σώμα (Αιγιαλός και παραλία) για το οποίο οι συνάδελφοι ανέφεραν την πλήρη δραστηριοποίηση της υπηρεσίας ύστερα από πληθώρα καταγγελιών ,γεγονός που όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο δύσκολο από κάθε προηγούμενο με το Λιμεναρχείο της Σκιάθου να επιφορτίζεται ένα βαρύ φορτίο που με την υπάρχουσα οργανική σύνθεση δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
Στην  ενημέρωση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε τονίστηκαν τα εξής θέματα:
  1. Η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4504/2017 ο οποίος και περιλαμβάνει σειρά από ευεργετήματα υπέρ των συναδέλφων όπως η αναγνώριση της υπηρεσίας σε στρατό διάταξη για τα Λιμενικά Τμήματα η ένταξη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι ταυτότητες νέου τύπου, ο αποστρατευτικός βαθμός των Λ/Φ αλλά και η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και στο Τ.Α.Λ.Σ.
  2. Οι οικονομικές διεκδικήσεις αναφορικά με τα αναδρομικά του Σ.τ.Ε και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη πλήρη αποκατάστασή των οικονομικών απωλειών από το 2012 και μετά αλλά και τη διεκδίκηση των δώρων.
  3. Ως τελευταία εξέλιξη αναφέρθηκε και ύστερα από τις διαρκείς παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας στον ΕΦΚΑ,  η επίλυση του ζητήματος της αναγνώρισης των διπλών ετών για τους ΚΕΑ -ΜΥΑ-Διασώστες ,για τους ασφαλισμένους σε ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ και για τους νεοκαταταγέντες μετά το 2011 η δυνατότητα αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας.
  4. Επίσης ενημερώθηκε το προσωπικό για τις ενέργειες που γίνονται για τη βελτίωση του βαθμολογίου των Λιμενοφυλάκων μέσα από μία διαδικασία που έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο αφού οι προτάσεις μας έχουν γίνει αποδεκτές από τη Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία και βρίσκονται ένα βήμα πριν τη θεσμοθέτησή τους.
  5. Τέλος τονίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο δράσης της ΠΟΕΠΛΣ  δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην αύξηση των οργανικών θέσεων.
Θεωρούμε ότι βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας αποτελεί η δίκαιη διαδικασία των μεταθέσεων ώστε οι συνάδελφοι που υπηρετούν αρκετά χρόνια στο νησί της Σκιάθου να μετακινηθούν στο τόπο επιλογής τους. 
Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσει τις επισκέψεις της και στις υπόλοιπες Λιμενικές Αρχές.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    ΜΠΡΟΥΣΟΒΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ