Επίσκεψη ΠΟΕΠΛΣ σε Λιμ. Αρχές Πόρτο Χελίου και Ερμιόνης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.8.19

Επίσκεψη ΠΟΕΠΛΣ σε Λιμ. Αρχές Πόρτο Χελίου και Ερμιόνης

Η Ομοσπονδία συνεχίζοντας τις επισκέψεις της σε υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα επισκέφτηκε τις Λιμενικές Αρχές Αρχές Πόρτο Χελίου και Ερμιόνης.
Συγκεκριμένα ο Γ.Γραμαματέας της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Κυράνης Κων/νος συνοδεία του μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας αλλά και Προέδρου της ΕΠΛΣ Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας Γαλάνη Χρήστου αλλά και των μελών του ΔΣ της Ένωσης επισκέφτηκαν την 26/07/19 τα Λιμενικά Τμήματα του Πόρτο Χελίου και της Ερμιόνης και ενημέρωσαν τους συναδέλφους .
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα αρνητικά αποτελέσματα του Λιμενικού Καλλικράτη ,τις μειωμένες συνθέσεις που επιβλήθηκαν με τον κανονισμό 78/2014 και αναγνωρίστηκε η συμβολή της Ομοσπονδίας για τη ψήφιση της διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα που μετρίασε τα προβλήματα .
Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες αντιμετώπισαν στη αρνητική της διάσταση την εφαρμογή του Καλλικράτη καθώς από Υπολιμεναρχεία υποβιβάστηκαν σε Λ/Τ.
Σημαντικές και οι εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης με μια σειρά από διατάξεις που έχουν ψηφιστεί μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΠΛΣ και θα δίνει τη δυνατότητα ένταξης των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΠΥ.
Σοβαρή η ανησυχία των συναδέλφων για την καλοκαιρινή περίοδο όταν αναλογιστεί κανείς τις νέες αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στο Λιμενικό Σώμα (αιγιαλός και παραλία) για το οποίο οι συνάδελφοι ανέφεραν την πλήρη δραστηριοποίηση της υπηρεσίας ύστερα από πληθώρα καταγγελιών, γεγονός που όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο δύσκολο από κάθε προηγούμενο .
 Στην ενημέρωση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε τονίστηκαν τα εξής θέματα:
  • Η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4504/2017 ο οποίος και περιλαμβάνει σειρά από ευεργετήματα υπέρ των συναδέλφων όπως η αναγνώριση της υπηρεσίας σε στρατό διάταξη για τα Λιμενικά Τμήματα η ένταξη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι ταυτότητες νέου τύπου, ο αποστρατευτικός βαθμός των Λ/Φ αλλά και η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και στο Τ.Α.Λ.Σ.
  • Οι οικονομικές διεκδικήσεις αναφορικά με τα αναδρομικά του Σ.τ.Ε και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη πλήρη αποκατάστασή των οικονομικών απωλειών από το 2012 και μετά αλλά και τη διεκδίκηση των δώρων.
  • Ως τελευταία εξέλιξη αναφέρθηκε και ύστερα από τις διαρκείς παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας στον ΕΦΚΑ, η επίλυση του ζητήματος της αναγνώρισης των διπλών ετών για τους ΚΕΑ -ΜΥΑ-Διασώστες ,για τους ασφαλισμένους σε ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ και για τους νεοκαταταγέντες μετά το 2011 η δυνατότητα αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας.
  • Τέλος τονίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο δράσης της ΠΟΕΠΛΣ δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην αύξηση των οργανικών θέσεων στα επίπεδα του 10.250.
  • Επίσης ενημερώθηκε το προσωπικό για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη βελτίωση του βαθμολογίου των Λιμενοφυλάκων μέσα από μία διαδικασία που έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο αφού οι προτάσεις μας έχουν γίνει αποδεκτές από τη Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία και βρίσκονται ένα βήμα πριν τη θεσμοθέτησή τους καθώς έχουμε λάβει δεσμεύσεις για την προώθηση τους και από τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ.
Η Ομοσπονδία αφού κατέγραψε κάθε πρόβλημα ανανέωσε το ραντεβού με τους συναδέλφους συνεχίζοντας να καταγράφει και να επιζητεί τη λύση των προβλημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.