ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Ενημέρωση προσωπικού στην Αλόννησο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.8.19

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Ενημέρωση προσωπικού στην Αλόννησο

Πραγματοποιήθηκε την 02-07-19 επίσκεψη της Ένωσής μας στη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου  .
Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν από τη μία η ενημέρωση των συναδέλφων για τις εξελίξεις που μας αφορούν παράλληλα με τις δράσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα .
Βασικά θέματα συζήτησης ήταν :
  • Η δικαίωση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με την καταβολή και του υπολοίπου 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε. δίνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η δυναμική του συνδικαλιστικού μας κινήματος μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε άδικη και παράνομη ενέργεια που αντιβαίνει στους κανόνες της Δημοκρατίας και της ηθικής .
  • Η διεκδίκηση των αναδρομικών περικοπών των επιδομάτων Χριστουγέννων ,Πάσχα και αδείας με την Ένωσή μας να αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με σύνεση και ψυχραιμία ενημερώνοντας τους συναδέλφους για κάθε εξέλιξη .
  • Η εφαρμογή των διατάξεων που έχουν ψηφιστεί υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (διάταξη για τη στρατιωτική θητεία, Πανελλαδικές εξετάσεις ,ταυτότητες κ.α)  με σοβαρή εκκρεμότητα αυτή της ψήφισης του νέου ΠΔ Μεταθέσεων.
  • Το εδώ και 4 έτη αίτημα μας για αύξηση των οργανικών θέσεων παράλληλα με την ανακατανομή του προσωπικού.
  • Επίσης σοβαρά ήταν τα ερωτήματα που ετέθησαν για το ασφαλιστικό των νέων συναδέλφων καθώς τα περισσότερα στελέχη στο νησί της Αλοννήσου κατατάγησαν μετά το 2011 .
  • Θα πρέπει να τονιστεί δε ότι αρκετά στελέχη αναμένουν το σχολείο Σ.Ε.Α.Λ.Σ. προκειμένου να εκπαιδευτούν και να ενταχτούν στις δυνάμεις των Κ.Ε.Α.
Σοβαρή η ανησυχία που εξέφρασαν οι συνάδελφοι για τη διάταξη με την οποία η  αυξάνονται οι αρμοδιότητες του Σώματος σε Αιγιαλό και Παραλία .
Γίνεται κατανοητό ότι σε μία υπηρεσία όπως αυτή του Λ/Σ Αλοννήσου μία τέτοια προοπτική θα τεθεί στην ουσία ως αδύνατη στην εφαρμογή της  και αρνητική για τους συναδέλφους αν πρωτίστως δεν συνοδευτεί με αύξηση των οργανικών θέσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Βάση αυτής της παραμέτρου κρίνεται επιτακτική η ενίσχυση με προσωπικό αλλά και με επιχειρησιακά μέσα προκειμένου να είναι δυνατή η προσφορά των συναδέλφων στο τουρισμό , στη προστασία του θαλάσσιου πάρκου αλλά  και στην ασφάλεια των πολιτών στο νησί της Αλοννήσου.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος      Ο Γεν.Γραμματέας
      Κυράνης Κων/νος    Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος