Λιμενικό Σώμα : Πότε τελικα θα βγει η προκήρυξη για αξιωματικούς και λιμενοφύλακες ? - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.2.19

Λιμενικό Σώμα : Πότε τελικα θα βγει η προκήρυξη για αξιωματικούς και λιμενοφύλακες ?

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τους Οργανισμούς Λιμένων παρέχει, πλέον, τη δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να κινήσει διαδικασίες νέων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο -υπενθυμίζεται- περιλαμβάνει μεταβατική ρύθμιση για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στις Σχολές Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων και μάλιστα εκτός Πανελλαδικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη που θα εκδοθεί θα περιλαμβάνει 120-130 θέσεις για λιμενοφύλακες και αξιωματικούς.
Δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για την κατανομή των θέσεων. Πόσες στη Σχολή Λιμενοφυλάκων και πόσες στη Σχολή Αξιωματικών.  
Σε επικοινωνία  με τον διευθυντή Εκπαίδευσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), αντιπλοίαρχο κ. Άγγελο Κατερέλο
Το υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού εξήγησε την διαδικασία μέχρι την έκδοση της προκήρυξης:
"Για να εκδοθεί η προκήρυξη θα πρέπει, προηγουμένως, να συμβούν τα εξής: Να πάρει ΦΕΚ ο νέος νόμος και αμέσως μετά να εκδοθούν υπουργικές και εφαρμοστικές αποφάσεις". 
Ο κ. Κατερέλος απέφυγε να προσδιορίσει με ακρίβεια τον πιθανό χρόνο έκδοσης της προκήρυξης. 
Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η μεταβατική ρύθμιση μπορεί να βρει εφαρμογή σε άμεσο χρόνο, προκειμένου -όπως λέει και ο νόμος- να καλυφθούν εκτάκτως οι απολύτως αναγκαίες θέσεις.
Η μεταβατική αυτή ρύθμιση, που προβλέπει εισαγωγή στις Σχολές Λιμενοφυλάκων και Αξιωματικών εκτός Πανελλαδικών, θα έχει ισχύ μόνο για ένα έτος, δηλαδή για το 2019. 
Πέτρος Παπαβασιλείου workenter.gr