Λ.Α. Ζακύνθου : Λιμενικό Σταθμό απέκτησαν και με τη “βούλα” οι Βολίμες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.2.19

Λ.Α. Ζακύνθου : Λιμενικό Σταθμό απέκτησαν και με τη “βούλα” οι Βολίμες


Αναβαθμισμένο σε Λιμενικό Σταθμό βρίσκει η νέα χρονιά το μέχρι πρότινος Φυλάκιο, που είχε προκύψει μετά από εφαρμογή του Λιμενικού Καλλικράτη το 2013, δίνοντας άλλη προοπτική στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού στον Άγιο Νικόλαο των Βολιμών.

Το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται πως “Ιδρύεται Λιμενικός Σταθμός με έδρα τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου και η περιφέρεια δικαιοδοσίας του, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται μέχρι και τον νοητό άξονα που ενώνει τον όρμο Σχίζα με το Καταστάρι”.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ αναμένεται η στελέχωση της Υπηρεσίας με την ενίσχυση προσωπικού να κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς, το Λιμενικό φυλάκιο λειτουργεί από τις αρχές Μαϊου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και επανδρώνεται από τρία άτομα για την λειτουργία του, τα οποία διατίθενται από την υπάρχουσα δύναμη της Λιμενικής Υπηρεσίας. Στις αρμοδιότητες και στα καθήκοντα των λιμενικών που υπηρετούν εκεί είναι ο έλεγχος της κίνησης επιβατών και οχημάτων του πλοίου που συνδέει την Κεφαλονιά με την Ζάκυνθο εκτελώντας δυο δρομολόγια την ημέρα, των επαγγελματικών και τουριστικών σκαφών που εκτελούν δρομολόγια στις Γαλάζιες Σπηλιές και στο Ναυάγιο καθώς και ο έλεγχος των σκαφών τα οποία εκτελούν πλόες από το Σχινάρι, το Πόρτο Βρώμη, το Μακρύ Γιαλό και το Μικρό Νησί και προς το Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές. Επίσης επιλαμβάνονται και του ελέγχου τεσσάρων επιχειρήσεων με θαλάσσια μέσα αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απαιτητικά αν λάβει κανείς υπόψη πως τους μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου εκτοξεύεται ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή του Ναυαγίου με πολλές φορές να δημιουργούνται ζητήματα που χρήζουν άμεσης επέμβασης του Λιμενικού. Υπενθυμίζουμε, τέλος πως στην επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στη Ζάκυνθο μετά τους σεισμούς του περασμένου Οκτώβρη και τη σύσκεψη που έγινε στο Λιμεναρχείο ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ζακύνθου Στ. Κοντονής αναφέρθηκε και σε αρρυθμίες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά στο λιμάνι των Βολιμών, στέλνοντας μήνυμα ότι θα εκλείψουν προβλήματα που ανακύπτουν κυρίως το καλοκαίρι. “Έχουμε την διαβεβαίωση του κ. Υπουργού ότι στο λιμάνι των Βολιμών, το Λιμενικό Φυλάκιο αναβαθμίζεται με απόφαση σε Λιμενικό Σταθμό, οπότε προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, που δημιουργούνταν κάθε καλοκαίρι, θα εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα το τονίζω αυτό το πράγμα προς πάσα κατεύθυνση, να το έχουν υπόψη τους” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

imerazante.gr