Συντηρείται το κτίριο του Λιμεναρχείου Ρόδου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.2.19

Συντηρείται το κτίριο του Λιμεναρχείου Ρόδου


Ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη συντήρηση των κτιρίων του Λιμεναρχείου Ρόδου και του Λιμενικού Σταθμού Λίνδου, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκήρυξε ο Δήμος Ρόδου.

Το έργο προβλέπει εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης, συνολικού προϋπολογισμού 192.334.87 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, με τον Κεντρικό Λιμενάρχη, Πλοίαρχο Σπύρο Τάτη, τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των μελετών και την προκήρυξη του διαγωνισμού από το Δήμο Ρόδου για την αποκατάσταση των κτιρίων.

Πρόκειται για το εμβληματικό ιταλικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία του νησιού, στο κέντρο της πόλης, το Λιμενικό Σταθμό της Λίνδου, όπως και τα Κρατητήρια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο για την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών κράτησης , τόσο σε επίπεδο ασφάλειας των κρατουμένων, όσο και σε επίπεδο συνθηκών υγιεινής και αξιοπρεπούς κράτησής τους.