Επικαιρότητα Λιμενικού Σώματος την 24/08/2019- Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.8.19

Επικαιρότητα Λιμενικού Σώματος την 24/08/2019- Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σαμοθράκη, στην Αλεξανδρούπολη και στη Μυτιλήνη - Θάνατος υποβρύχιου αλιέα στην Κύθνο –  Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα  
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  0,4 ν.μ. νότια ν.Σαμοθράκης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
     Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
        *****
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι (20) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή  2 ν.μ. από την παραλία Δικέλων Αλεξανδρούπολης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
                                                                             
       *****
    Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
   Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς Λέσβου, φουσκωτή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
    Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής,πλήρωμα  ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο συνέδραμε στο περιστατικό, περισυνέλεξε και διέσωσε τους επιβαίνοντες της λέμβου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
         *****
      Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή ''ΣΤΥΦΟ'' Κύθνου, 42χρονος ημεδαπός, από το αλιευτικό σκάφος ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Σύρου 892 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής.
       Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου από πολίτη ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία με τον 42χρονο, για τον θάνατο του στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
      Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο λιμένα Κύθνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Κύθνου.
       Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε  διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
 
      *****
     Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
   Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα. 
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.