Διάσωση 72 μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου και της Χίου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.8.19

Διάσωση 72 μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου και της Χίου

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 72 μεταναστών και προσφύγων προέβησαν άντρες του Λιμενικού Σώματος και τις FRONTEX στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά αλλοδαπών προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες άντρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ΑΚΡ.ΠΡΑΣΟΥ βορειοανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Χθες βράδυ πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία εντόπισε  τριάντα πέντε αλλοδαπούς.  

Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ΝΕΝΗΤΩΝ ν.Χίου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

iefimerida.gr