Στη Νεάπολη οι 82 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο κοντά στα Αντικύθηρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.8.19

Στη Νεάπολη οι 82 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο κοντά στα Αντικύθηρα

Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 26 Αυγούστου, οι  Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, Γυθείου, Χανίων και Μονεμβασιάς από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή  ανατολικά των Αντικυθήρων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος «υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  απέπλευσαν για την περιοχή ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX.

Το ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έφερε όνομα VEGA SM, σημαίας Τουρκίας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αντικυθήρων. Όλοι οι επιβαίνοντές του, μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών. 

Πρόκειται συνολικά για ογδόντα δύο άτομα (48 ενήλικες άνδρες και 32 ανήλικα αγόρια), ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών».