ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων ΚΔ Ελλάδος : Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.8.19

ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων ΚΔ Ελλάδος : Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας

Την Τρίτη 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣπραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

​Το Δ.Σ της Ένωσής μας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την τιμή που μας έκανε να μας δεχτεί στους χώρους του Υ.ΝΑ.Ν.Π.,τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε μια παραγωγική θητεία με υγειά, δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο του. 

Κατά τη συνάντησή μας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Υπουργό, για τις αρχές, τη δομή και τη λειτουργία της Ένωσης Λιμενοφυλάκων αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις Υπηρεσίες των τεσσάρων νομών όπου δραστηριοποιούμαστε.

Από τον κ. Υπουργό αιτηθήκαμε την παρέμβασή του γιανομοθετικές ρυθμίσεις σε
• αποκατάσταση της  οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε 10.250 θέσεις σύμφωνα με τον Ν.4150/13

• εκσυγχρονισμό ωραρίου λειτουργίας ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Υπηρεσίας και του προσωπικού
• φαρμακευτική περίθαλψη στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
• εκσυγχρονισμό βαθμολογίου προερχομένων από Σχόλη Δοκίμων Λιμενοφυλάκων 
• διαβούλευση με συνδικαλιστικούς φορείς για βελτίωση των άρθρων 26 & 30 του ν. 4504/17 που αφορά μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
• χορήγησης άδειας διευκόλυνσης Πανελλαδικών Εξετάσεων 

Τέλος, σεβόμενοι απολύτως τη στρατιωτική ιεράρχηση του Λιμενικού Σώματος, αιτηθήκαμε κατά το πλαίσιο που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, την παρέμβασή του για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενων από τη Σχόλη Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στα πλαίσια ισότητας και ισονομίας σε επίπεδο συνθηκών εργασίας και παροχών με το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

​Από την πλευρά του ο κύριος Υπουργός αφού μας ευχαρίστησε για την επίσκεψη, εξήρε το έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εξέφρασε την αναγνώρισή του για την προσφορά των συναδέλφων μας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, αλλά και στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Κατανόησε τα προβλήματα που του θέσαμε και έδειξε άμεσο ενδιαφέρον και ανταπόκριση για την επίλυσή τους.

​Μας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για το καλό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τόσο σε επίπεδο επιχειρησιακό όσο και με έργο εκσυγχρονισμού. 

Τέλος δήλωσε ότι θα είναι αρωγός μας σε πρωτοβουλίες που θα βοηθούν προκειμένου εξασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
​Θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε τον κύριο Υπουργό για την τιμή να μας δεχτεί στους χώρους του Υ.ΝΑ.Ν.Π. καθώς και τα στελέχη του γραφείου του για τη θερμή υποδοχή, και να του ευχηθούμε συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στο έργο του. Ευελπιστούμε σε συνέχιση καλής συνεργασίας και ευχόμαστε τα καλύτερα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

​Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ​Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

​ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ​ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ