ΕΝΦΙΑ: Πότε έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά με τις μειώσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.8.19

ΕΝΦΙΑ: Πότε έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά με τις μειώσεις

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται να αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXISNET, με τον μειωμένο φόρο.
Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να έρχονται την επόμενη εβδομάδα και σε αυτά θα περιλαμβάνονται οι μειώσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για 6,3 εκ. νοικοκυριά τα οποία και καλούνται να πληρώσουν 680 εκ. ευρώ λιγότερο φόρο.
Τις ημέρες αυτές κάνουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τις τελευταίες δοκιμές για να μην παρουσιαστούν λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τουλάχιστον 1,1 εκ. φορολογούμενοι θα έχουν 100% απαλλαγή, δηλαδή δε θα πληρώσουν ούτε ευρώ φόρο, 1.3 εκατομμυρια θα δουν έκπτωση που θα φθάνει και το 50%, ενώ 15.000 ιδιοκτήτες «ακριβών» ακινήτων πάνω από 1 εκ. ευρώ αντικειμενικής αξίας θα δουν έκπτωση που φθάνει το 10%. Με απλά λόγια το 97% των ιδιοκτητών ακινήτων έχει υπολογιστεί ότι θα δουν μειώσεις στον φόρο που πληρώνουν 20% και 30% σε σχέση με πέρυσι.
100% απαλλαγή από τον φόρο δικαιούνται οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 16.000 ευρώ οι τρίτεκνοι και 17.000 ευρώ οι πολύτεκνοι.