Νέα καταδίωξη διακινητή μεταναστών στη Σάμο – Συνελήφθη μαζί με 4 αλλοδαπούς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.9.19

Νέα καταδίωξη διακινητή μεταναστών στη Σάμο – Συνελήφθη μαζί με 4 αλλοδαπούς

Στον εντοπισμό τεσσάρων (04) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 46χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΥΚΑΛΗ'' ανατολικά ν. Σάμου, ύποπτο ταχύπλοο σκάφος.
Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω ταχυπλόου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε επιμελώς καλυφθεί με κόκκινο ύφασμα, χωρίς να φαίνονται τα διακριτικά του, με σκοπό την παραπλάνηση των Λιμενικών Αρχών, ενώ σε αυτό επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί άνδρες καθὠς και ο 46χρονος αλλοδαπός διακινητής τους.
Οι ανωτέρω, αφού μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου, όπου συνελήφθησαν.
Σημειώνεται ότι ο διακινητής συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, καθώς το ταχύπλοο σκάφος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τη Λιμενική Αρχή Σάμου για εμπλοκή σε περιστατικά παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η μηχανοκίνητη λέμβος μαζί με τον εξωλέμβιο κινητήρα, ένα (01) κινητό τηλέφωνο και μία (01) συσκευή πλοήγησης.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι την 06/09/2019 σε παρόμοιο περιστατικό το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λιμενικής Αρχής Σάμου, μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, είχε ακινητοποιήσει ταχύπλοο σκάφος, το οποίο νωρίτερα είχε αποβιβάσει δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην περιοχή Ακρωτηρίου Πράσσου ν. Σάμου, και είχε συλλάβει τον διακινητή. 
Φώτο : Eurokinisi