Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 45 προσλήψεις στο λιμενικό σώμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.9.19

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 45 προσλήψεις στο λιμενικό σώμα

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για την πρώτη προκήρυξη που αφορά στην πρόσληψη 45 δοκίμων σημαιοφόρων στο λιμενικό.

Μετά την προκήρυξη προσλήψεων του υπουργείου παιδείας. Η προκήρυξη του υπουργείου Ναυτιλίας αφορά την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η πλήρωση των 45 θέσεων, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει από συγκεκριμένες κατηγορίες πτυχιούχων και από ειδικές κατηγορίες με τη διαδικασία της μοριοδότησης, υψομέτρησης και βεβαίως, με αθλητικές δοκιμασίες.

Οι προσλήψεις στο λιμενικό είναι στο ΦΕΚ και στη Διαύγεια H προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 32/30-08-2019, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.  καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (ΑΔΑ: Ω1ΝΧ4653ΠΩ-ΦΓΘ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι. Στις 7 Οκτωβρίου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για τη δεύτερη προκήρυξη, αυτή των Λιμενοφυλάκων.

45 θέσεις δοκίμων σημαιοφόρων στο λιμενικό
Οι υποψήφιοι για την προκήρυξη των Δοκίμων Σημαιοφόρων (45 θέσεις) μπορούν να είναι σε ενεργή θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων.

Αντίθετα, οι υποψήφιοι Λιμενοφύλακες οφείλουν να προσκομίσουν στις αρμόδιες Επιτροπές βεβαιώσεις απόλυσης.
Υποψήφιοι που έχουν βεβαίωση θητείας στις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρονται στην (αντίστοιχη) ειδική κατηγορία της προκήρυξης των Λιμενοφυλάκων. Οι υποψήφιοι που απολύονται με στρατιωτικό βαθμό λαμβάνουν επιπλέον μόρια. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Λιμένικου στο workenter.gr, σε περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί τα επίσημα πιστοποιητικά των υποψηφίων, η αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει εάν θα δεχτεί την καταλληλότητα των αντίστοιχων υπεύθυνων δηλώσεων.

Πριμ σε τρίτεκνους και πολύτεκνους
Η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων θα δημιουργηθεί από τα πρόσθετα προσόντα: άδεια οδήγησης ταχύπλοου, ξένη γλώσσα, γνώση χειρισμού Υ/Η. Η ειδική προκήρυξη του Λιμενικού δεν μοριοδοτεί αναπηρία. Αντίθετα, πριμοδοτεί τριτεκνία και πολυτεκνία.
Οι υποψήφιοι της γενικής κατηγορίας θα εξεταστούν σε άλλα αθλήματα και άλλους χρόνους από τους υποψήφιους κατηγορίας Ειδικών Δυνάμεων.

Γενική κατηγορία:

Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16'' (μια προσπάθεια)
Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4' και 20'' (μια προσπάθεια)
Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05μ. (τρεις προσπάθειες)
Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες)
Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50μ., (τρεις προσπάθειες ανά χέρι)
Ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μία προσπάθεια)
Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων:

Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 15'' (μια προσπάθεια)
Δρόμος 2.000 μ. σε 12 πρώτα λεπτά (μια προσπάθεια)
Έλξεις σε μονόζυγο συνεχείς 10 τουλάχιστον
Κάμψεις συνεχείς 40 τουλάχιστον, σε χρόνο 2 λεπτών
Κάμψεις κοιλιακών συνεχείς 40 τουλάχισστον, σε χρόνο 2 λεπτών
Ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 100 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μία προσπάθεια)
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/aitiseis-gia-45-proslipseis-sto-limeniko-soma