Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Απειλεί ότι θα στείλει 5,5 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.9.19

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Απειλεί ότι θα στείλει 5,5 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη

Ωμούς εκβιασμούς και απειλές εξαπολύει, συνεχώς τα τελευταία 24ωρα, προς τη Δύση, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος απειλεί ανοιχτά τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που αποτελεί δίχτυ προστασίας για την Ελλάδα. Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν πυροδοτούν φόβο και για αύξηση των προσφυγικών αφίξεων στην Ελλάδα, τη στιγμή που γίνονται ορατές εικόνες του 2015.
Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε, πάντως, ανοιχτά την Ευρώπη λέγοντας ότι θα αφήσει ελεύθερους 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν στην Τουρκία, να την κατακλύσουν.
«Αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3,6 εκατ. Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2 εκατ. προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλιμπ» είπε χαρακτηριστικά και με σαφή απειλητική διαεση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ βασίζεται στο ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνει η Άγκυρα για το προσφυγικό. Ο Ερντογάν διατείνεται ότι δεν επαρκεί, καθώς επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση δεν προβλέπει το στήσιμο νέων hot spot.
Ωστόσο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζεται ότι έχουν δοθεί πάνω από πέντε δισ. στην Τουρκία.
«Θα γίνει αυτό που θέλουμε αλλιώς θα ανοίξουμε τα σύνορα», επανέλαβε ο  Ερντογάν. «Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016. Η Τουρκία έχει δαπαμίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την συνέντευξη Τύπου στην 84η ΔΕΘνήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι η βοήθεια της Ένωσης είναι «περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ». «Θα πρέπει να ανησυχούμε εμείς για αυτό; Ας ανησυχήσουν εκείνοι αυτή τη φορά», είπε.
dikaiologitika.gr