Σε άσκηση του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ και του FRONTEX στην Χίο, ο ΥΝΑΝΠ κ. Πλακιωτάκης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.9.19

Σε άσκηση του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ και του FRONTEX στην Χίο, ο ΥΝΑΝΠ κ. Πλακιωτάκης

Στην Χίο θα βρεθεί σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει άσκηση έρευνας και διάσωσης η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών».

Σκοπός της άσκησης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τον FRONTEX, είναι η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και ο εντοπισμός και η επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, τη συνεργασία διαφόρων τύπων πλωτών και εναέριων μέσων, καθώς και τη διαχείριση που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Στην άσκηση συμμετέχει και προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Frontex, καθώς και της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά την άσκηση, ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί το Λιμεναρχείο Χίου, ενώ θα έχει συναντήσεις και με σειρά τοπικών παραγόντων και φορέων.

Πηγή: iefimerida.gr