Γρ. Γερακαράκος: ο Έλληνας Αστυνομικός που εκτελεί με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του δεν ζητά ποσοστά από πάρεργα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.10.19

Γρ. Γερακαράκος: ο Έλληνας Αστυνομικός που εκτελεί με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του δεν ζητά ποσοστά από πάρεργα

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο,  στη σελίδα του στο facebook με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τις φήμες που θέλουν το υπουργείο Υγείας να δίνει ποσοστό  20% επί των προστίμων που θα κόβει η ΕΛ.ΑΣ. στους αστυνομικούς
"Τις τελευταίες ημέρες, ακούω και διαβάζω για ποσοστά και bonus επί των προστίμων που θα βεβαιώνονται από τους αστυνομικούς με βάση το πλαίσιο που θα προκύψει από τον νέο αντικαπνιστικό νόμο.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό Λαό ότι ουδέποτε η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός που εκτελεί με αυταπάρνηση τα καθήκοντά της/του, χωρίς μέσα από την Πολιτεία και με εκατοντάδες νεκρούς, ζήτησε ποσοστά από πάρεργα.
Αντιθέτως, ζητάει να μην χρησιμοποιείται από την κεντρική εξουσία για τις πολιτικές που αδυνατεί να εφαρμόσει η ίδια και βάζει εμάς, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις (βλέπε πλειστηριασμούς κ.λπ.), απέναντι από τους πολίτες.
Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός ζητάει από την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα Πολιτικά Κομματα να νομοθετήσουν ένα μισθολόγιο με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, ζητάει την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός της/του και την ενίσχυσή της/του με τα στοιχειώδη υλικοτεχνικά μέσα.
Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν επαιτεί, θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια και το κράτος να τον εφοδιάζει με τα απαραίτητα για να κάνει σωστά τη δουλειά της/του."