Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από σήμερα - Τι ισχύει για εργασίες, μουσική και... φωνές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.10.19

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από σήμερα - Τι ισχύει για εργασίες, μουσική και... φωνές

Αρχίζει από σήμερα 1η Οκτωβρίου η χειμερινή περίοδος και αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας. Ποιες εργασίες και δραστηριότητες απαγορεύονται.

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από σήμερα 1η Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου.

Από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15.30 το μεσημέρι έως τις 17.30 το απόγευμα και από 22.00 το βράδυ έως 07.30 το πρωί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας απαγορεύονται:

Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

Κατά τις περιόδους αυτές αλλάζει το ωράριο κοινής ησυχίας κατά περίπτωση.


Dikaiologitika News