Εκπαιδευτική δράση του Frontex για την προετοιμασία των πληρωμάτων αέρος υπό τον τίτλο "Air Crew Preparation Training Course” ΦΩΤΟ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.10.19

Εκπαιδευτική δράση του Frontex για την προετοιμασία των πληρωμάτων αέρος υπό τον τίτλο "Air Crew Preparation Training Course” ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4η εκπαιδευτική σειρά του σχολείου του Frontex με θέμα "Air Crew Preparation Training Course" που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΥΕΜ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. 
Η εν λόγω εκπαιδευτική δράση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην έδρα της ΥΕΜ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατά το χρονικό διάστημα 21-25 Οκτωβρίου 2019. Αντικείμενο του συγκεκριμένου σχολείου είναι η προετοιμασία των πληρωμάτων αέρος των Κ-Μ του Οργανισμού για την ανάληψη αποστολών εναέριας επιτήρησης στο πλαίσιο των Κοινών Επιχειρήσεων του Frontex τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Α/Β Δεκέλειας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι (χειριστές αεροσκαφών και πληρώματα αέρος) ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις την Μοίρας Αεροπλάνων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και επέβησαν επί των αεροπλάνων της Μοίρας προκειμένου να τους παρουσιασθούν τα μέσα και ο εξοπλισμός τους. Τέλος, διοργανώθηκαν από την ΜΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΕΚΣΕΔ, ΚΕΠΙΧ, ΔΣΚ Πειραιώς) καθώς και στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας εντός της Α/Β Δεκέλειας. 
Η ΥΕΜ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απέσπασε από τους προσκεκλημένους του Οργανισμού άκρως θετικά σχόλια για την αρτιότητα της διοργάνωσης και την εν γένει φιλοξενία της δράσης.