Μεταναστευτικό: 3.000 διακινητές στις φυλακές όλης της χώρας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.11.19

Μεταναστευτικό: 3.000 διακινητές στις φυλακές όλης της χώρας

Προβληματισμό προκαλεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το γεγονός ότι αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των κρατουμένων που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών.
Το ποσοστό των διακινητών επί του συνόλου των κρατουμένων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σημαντικά, καθώς συναρτάται με την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και στον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, σήμερα κρατούνται στις φυλακές όλης της χώρας συνολικά 3.000 άτομα που έχουν συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κως. Εκεί συλλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά δουλέμποροι, οι οποίοι οδηγούνται στον Εισαγγελέα και κρίνονται προφυλακιστέοι. Το αποτέλεσμα είναι οι φυλακές του νησιού να μη μπορούν να αντέξουν τον υπερπληθυσμό. Έτσι, γίνονται μεταγωγές προφυλακισμένων διακινητών από την Κω σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.
Η αύξηση των συλλήψεων, η οποία φανερώνει ότι οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές δουλεύουν εντατικά στα σύνορα, έχει προκαλέσει ανησυχία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό η πληρότητα στις φυλακές της χώρας.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο ethnos.gr