Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις: Μετοχικά Ταμεία – Καταβολή εκτάκτου μερίσματος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.11.19

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις: Μετοχικά Ταμεία – Καταβολή εκτάκτου μερίσματος

Με  αφορμή το, από 30 Οκτωβρίου 2019,  έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) (σχετικό α.), τις ανακοινώσεις Ομοσπονδιών,  Ενώσεων, Συλλόγων και Φορέων και τα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την καταβολή έκτακτου μερίσματος των Μετοχικών Ταμείων στους Αποστράτους μετόχους / μερισματούχους, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ) :

Υπενθυμίζει ότι :
Α. Τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η περιουσία των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών είναι ιερή γιατί είναι το αποτέλεσμα των δικών τους χρημάτων τα οποία εισέφεραν , από το υστέρημα τους, για πολλές δεκαετίες στα Ταμεία.  
Β. Στην δημιουργία αυτής της περιουσίας δεν συνέβαλε ο Κρατικός προϋπολογισμός. Αντίθετα, διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις δεν την σεβάστηκαν και  φέρουν το βάρος της ευθύνης για την συρρίκνωση της, που ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν με κορυφαία την τεράστια μείωσή που υπέστησαν τα αποθεματικά της λόγω της αναγκαστικής συμμετοχής στο PSI.

Γ. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ προχώρησε σε διάφορες ενέργειες διεκδικήσεων, όπως ανακοινώσεις, δελτία τύπου, έγγραφα στους αρχηγούς των κομμάτων και τους αρμόδιους Υπουργούς και στην διοργάνωση δράσεων / εκδηλώσεων /κινητοποιήσεων μόνη της ή και σε συνεργασία με ομοσπονδίες, ενώσεις, συλλόγους, κινήσεις.
          Καλεί :
Α. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων άμεσα να αποφασίσουν και να καταβάλουν έκτακτο μέρισμα.
Β. Τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας    
  (1) Να μην κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων για να αποτρέψουν την, σύμφωνα με τις προβλέψεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, καταβολή έκτακτου μερίσματος
      (2) Να αναλάβουν όλες τις δράσεις / ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να επιστραφούν στα  Μετοχικά Ταμεία και τους Ειδικούς Λογαριασμούς τα χρήματα, δηλαδή τα χρήματά μας,  τα οποία χωρίς ηθικές αναστολές και παράνομα  αφαιρέθηκαν.

Θεωρεί ότι το, από 30 Οκτωβρίου 2019,  έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) (σχετικό α.):
Α. Είναι υποβολιμαίο καθώς είναι μεροληπτικό στρεφόμενο μόνο κατά της καταβολής του έκτακτου μερίσματος ( το οποίο δήθεν θα καταστρέψει τα Μετοχικά Ταμεία) και όχι εναντίον της υφαρπαγής των διαθεσίμων τους με κυβερνητικές αποφάσεις.
Β.  Αν και προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει  κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των αποστράτων. Πέρα από το σύνολο του εγγράφου η διατύπωση της πρότασης να μειωθούν οι κρατήσεις των εν ενεργεία (που θα είχε σαν αποτέλεσμα και την μείωση των εσόδων των ταμείων) αντί να δοθεί το έκτακτο επίδομα, όπως προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς,  επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές για την δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού.
Γ. Η προσπάθεια επίτευξης των όποιων σκοπών και στόχων, όπως η συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων εκπροσώπου της  Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για ενέργειες που στρέφονται ευθέως κατά συναδέλφων οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχουν υποστεί τα πάνδεινα. 

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, θα εξακολουθήσει με όλες τις δυνάμεις της τις προσπάθειες για να επιστραφούν σε όλους μας όσα μας ανήκουν και  καλεί όλους τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους :
Α. Να παραμείνουμε ενωμένοι, κλείνοντας τα αυτιά μας στους όποιους διασπαστικούς  ψίθυρους οι οποίοι ποτέ δεν κατόρθωσαν να μας διχάσουν αλλά και ποτέ δεν μπόρεσαν να γίνουν αγωνιστικές  φωνές.
Β. Σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τις όποιες επόμενες ενέργειες απαιτηθούν.

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)                                                                                              Ο Πρόεδρος
                                                                                    Γιώργος Ροΐδης