Σύλληψη αλλοδαπών για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών από την Χίο στην ενδοχώρα και κατοχή εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.11.19

Σύλληψη αλλοδαπών για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών από την Χίο στην ενδοχώρα και κατοχή εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου και κατά την διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που διενεργήθηκαν στον λιμένα Μεστών Χίου, εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βραδινές ώρες της 11/11/19 και πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, τρεις (03) αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν τρία (03) αμφιβόλου γνησιότητας δελτία αιτούντος Διεθνής Προστασίας. Επίσης, υπέδειξαν τον 55χρονο οδηγό του Ι.Χ.Ε. οχήματος ως το άτομο που είχε αναλάβει να τους προμηθεύσει με τα έγγραφα και να διευκολύνει τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, ενώ στην κατοχή του 55χρονου βρέθηκαν δύο (02) πλαστά δελτία αιτούντος Διεθνής Προστασία, δύο (02) κλεμμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας, το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500€) ευρώ, καθώς και πληθώρα αποκομμάτων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε στον λιμένα Μεστών και ο 36χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των χιλίων (1.000€) ευρώ.

Οι ανωτέρω προαναφερόμενοι πέντε (05) αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων του οδηγού και συνοδηγού προαναφερόμενου Ι.Χ.Ε., ηλικίας 24, 23, 32, 55 και 36 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 30 παρ. 1 και 29 παρ. 7 του Ν.4251/2014 καθώς και των άρθρων 47, 216, 217 και 394 του Π.Κ., ενώ παραπάνω έγγραφα και χρηματικά ποσά κατασχέθηκαν.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διενέργειας προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Χίου και διερεύνησης εξάρθρωσης κυκλώματος διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών και προμήθειας πλαστών εγγράφων, παραγγέλθηκαν κατ΄ οίκον έρευνες σε οικίες στην Αθήνα. Κατόπιν των προαναφερομένων, από στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, του Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και ΚΕΑ, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού σε οικίες στην περιοχή των Αθηνών, στις οποίες ανευρέθηκαν συνολικά τριακόσια τριάντα (330) πακέτα τσιγάρα, μεγάλη ποσότητα χαπιών, δεκατέσσερα (14) αποκόμματα εισιτηρίων με προορισμό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τρεις (03) άδειες διαμονής, ένας (01) φορητός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων ευρώ (4.200,00).

Διενεργείται προανάκριση από τις Λιμενικές Αρχές Χίου και Πειραιά.