ΥΕΘΑ: Ανησυχία για το προσφυγικό αλλά δεν τίθεται θέμα «στρατικοποίησης» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.11.19

ΥΕΘΑ: Ανησυχία για το προσφυγικό αλλά δεν τίθεται θέμα «στρατικοποίησης»

Η διαχείριση μιας πιθανής αύξησης των προσφυγικών ροών και η καλύτερη φύλαξη των συνόρων , η αποσυμφόρηση και η μετεγκατάστασή των μεταναστών στην ενδοχώρα, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εθνικής και φυσικά για την κυβέρνηση.
«Οι ένοπλες δυνάμεις , λόγω της ιεραρχικής τους διοίκησης , έχουν αποδείξει ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του ζητήματος και για αυτό το λόγο τέθηκε επικεφαλής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου. «Αυτό βέβαια δε συνεπάγεται στρατικοποίηση του προσφυγικού», διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Από την ενημέρωση κατέστη σαφές ότι υπάρχει ανησυχία για αύξηση των προσφυγικών ροών από τη Τουρκία το επόμενο διάστημα και για αυτό, όπως είπε ο υπουργός «απαιτείται καλύτερη φύλαξη στον Έβρο και το ανατολικό Αιγαίο». Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στα όσα διημείφθησαν για το ζήτημα στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβριο με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στα πλαίσια της τελευταίας συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο Ακάρ στην 25λεπτη συνάντηση τους, του εξέφρασε την πρόθεση της Άγκυρας για μετεγκατάσταση ενός εκατομμυρίου προσφύγων στη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, όταν ρωτήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τι θα γίνει με τα υπόλοιπα 2,7 εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται στη Τουρκία, εκείνος του απάντησε σκωπτικά «ρωτήστε την ΕΕ».
onalert.gr