Συλλήψεις ημεδαπού και αλλοδαπού στα Χανιά για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.19

Συλλήψεις ημεδαπού και αλλοδαπού στα Χανιά για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, ένας 27χρονος αλλοδαπός και ένας 56χρονος ημεδαπός.
Συγκεκριμένα, κατόπιν πληροφοριών από Γραφείο Ασφάλειας Κ.Λ. Ραφήνας και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη έξωθεν λιμένα Σούδας σε ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος αλλοδαπός, ο τελευταίος προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες στα λιμενικά όργανα. Άμεσα το ΙΧΕ όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός. Από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος καθώς και ότι ήταν κλεμμένο. Ο δε συλληφθείς κατείχε και επέδειξε κλεμμένο δελτίο ταυτότητας, ενώ στο όχημα επέβαιναν τρεις ακόμη αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο οδηγός είχε μεταφέρει αλλοδαπούς σε οικία πλησίον της περιοχής Λουσακίων Χανίων με σκοπό την απόκρυψή τους και στη συνέχεια την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα με πλωτό σκάφος. 
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 56χρονος ημεδαπός, καθόσον φέρεται να εξασφάλισε την ανωτέρω οικία προκειμένου χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών στη χώρα με σκοπό την μεταγενέστερη προώθησή τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων που διενεργούν τα ανωτέρω στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνελήφθησαν έξωθεν του λιμένα Σούδας, επτά αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων και που κατά την προανάκριση προέκυψε ότι επρόκειτο να μεταφερθούν στην ανωτέρω οικία και στη συνέχεια να προωθηθούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί προανάκριση κατασχέθηκε το κλεμμένο όχημα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.