Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε : Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.12.19

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε : Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Με αφορμή την τελετή ονοματοδοσίας Οδού προς τιμήν του ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗ.  Λ .Σ. ΤΑΤΣΑΚΗ Σωτήρη την 08/12/2019 και ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ  μέλη της Ένωσης μας συναντήθηκαν με τον ΑΡΧΗΓΟ Λ.Σ. ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ ΘΕΩΔΟΡΟ και τον Ε.Β.Ε ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΠΕΡΔΙΚΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και τους ενημέρωσαν για μια σειρά θεμάτων αλλά και προβλημάτων που ταλανίζουν την Ενωσή μας.Παρών στην συνάντηση ήταν και οι ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3ης ΠΕΔΙΛΣ και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση με τον Αρχηγό Λ.Σ. έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και του αναφέρθηκαν τα εξής προβλήματα - αιτήματα όπως η άδικη μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στα Στελέχη που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι οι Λιμενικές Αρχές στο Ανατολικό Αιγαίο έχουν τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικο και την έλλειψη προσωπικού ,εντούτοις αναφέρθηκε στον Αρχηγό ότι οι συνεχίζόμενες  αποσπάσεις προσωπικού και ειδικά από τις Λιμενικές Αρχές της Πρέβεζας και της Λευκάδας προς το Αιγαίο αποδυναμώνουν τις ήδη αποδυναμωμένες (λόγω Καλλικράτη)  Λιμενικές Αρχές της περιοχής μας.

Επίσης  μεταφέρθηκε στον Αρχηγό η έλλειψη εδώ και χρόνια πυροτεχνουργού καθώς και ειδικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών στο δεύτερο μεγαλύτερο Λιμάνι της Χώρας, αυτό της Ηγουμενίτσας.

Επίσης του ζητήθηκε για το Λ/Σ Αμφιλοχίας ένα καλύτερο σκάφος από το ήδη υπάρχον προκειμένου οι εκεί Συνέδελφοι να μπορούν να πιο αποτελεσματικοί σε οτιδήποτε προκύψει.

Την επιστροφή του ΠΛΣ 610 στην Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Την δημιουργία ενός δίκαιου  ΠΔ Μεταθέσεων.

Επίσης ζητήθηκε από τον Αξιότιμο Αρχηγό να δοθούν στα καινούργια σκάφη που σε λίγο καιρό το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει  σε δύο εξ αυτών τα ονόματα των  ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗ ΛΣ ΤΑΤΣΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ και ΛΦ ΖΑΜΠΑΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ.Των δύο πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας που ανήκαν σε Λιμενικές Αρχές της  Ενωσής μας.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού αφού αφουγκράστηκε τα προβλήματα μας  και άκουσε ότι  του αναφέραμε,δεσμευθηκε  ότι θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα μας.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                                                  ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ