Αυτό είναι το πλωτό παλάτι του Ερντογάν - Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού έγινε πολυτελής θαλαμηγός - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.12.19

Αυτό είναι το πλωτό παλάτι του Ερντογάν - Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού έγινε πολυτελής θαλαμηγός

Το συγκεκριμένο πλοίο ονομάστηκε «Γιακαμόζ» (Σεληνόφως)
Μετά το επιβλητικό «Λευκό παλάτι» αλλά και το «Ιπτάμενο παλάτι» που του χάρισε ο εμίρης του Κατάρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να αποκτήσει και «Πλωτό παλάτι».
Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ουκτού Τζακιροζέρ, που μεταδίδει το sigmalive.com, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας μετατρέπεται σε πολυτελή θαλαμηγό για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ζητεί από την τουρκική εθνοσυνέλευση να πραγματοποιηθεί έρευνα για τα υπέρογκα έξοδα του «Λευκού Παλατιού», μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνεται πλέον και η θαλαμηγός.
Ο βουλευτής αναρωτιέται αν η προεδρία πραγματικά χρειάζεται ένα γιοτ και πού θα το χρησιμοποιήσει. «Είναι σωστό να αγοράζετε πολυτελή αγαθά με τους φόρους του λαού;», ρωτά ο Ουτκού Τσακίροζέρ, που παράλληλα αποκαλύπτει ότι στον προϋπολογισμό της τουρκικής προεδρίας προβλέπεται μόνο για τα πλοία κονδύλι 8 εκατ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο πλοίο που ονομάστηκε «Γιακαμόζ» (Σεληνόφως) αγοράστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2018 και έκτοτε ανακαινίζεται στα ναυπηγία της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να μετατραπεί σε θαλαμηγό, προκειμένου να το χρησιμοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: sigmalive.com