Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού "Αθανάσιος & Γκίκας Κουλούρας", σε μια σεμνή τελετή που έγινε σε συγκινητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του Λιμεναρχείου Ύδρας, από τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκη που παρέδωσε στον Υπολιμενάρχη Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Β. Βαζαίο τα καθήκοντα του Λιμενάρχη Ύδρας.

Δεκάδες κόσμου παρακολούθησε την τελετή παράδοσης -παραλαβής και αλλαγή φρουράς, όπου απεύθυναν χαιρετισμούς ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ύδρας Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός εκ μέρους Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κι. ΕΦΡΑΙΜ, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ε. Δανόπουλος, η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ κ. Κ. Αδαμοπούλου, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Ύδρας κ. Δ. Γιαννακάκος, ο Διευθυντής Σπουδών της Α.Ε.Ν. Ύδρας κ. Χ. Κοντζιάς, όπως και χαιρετισμοί του Λιμενάρχη Πόρου και του Λιμενάρχη Ερμιόνης.

Ο απερχόμενος Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης που μετακινήθηκε σαν Διοικητής στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου, με εμφανή συγκίνηση και τη φωνή του να σπάει από συγκίνηση σε αρκετά σημεία του λόγου του, έκανε απολογισμό του έργου του και ευχαρίστησε θερμά όλους τους εκπροσώπους φορέων, τους εκπροσώπους σωμάτων ασφαλείας, τις εθελοντικές ομάδες, την τοπική κοινωνία καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ για την άριστη συνεργασία, την στήριξή τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο και την αποστολή του και όλους όσους είχε συνεργασία για το καλό του νησιού και κατέληξε ευχόμενος στον καθένα χωριστά υγεία, οικογενειακή ευτυχία, προκοπή και επιτυχή σταδιοδρομία.

Ο νέος Λιμενάρχης Ύδρας,  Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Β. Βαζαίος στην ομιλία του είπε ότι θα καταβάλει από πλευράς του κάθε προσπάθεια να συνεχίσει το έργο του Λιμεναρχείου Ύδρας και θα είναι δίπλα στο προσωπικό και τους ανθρώπους του νησιού. 

Ο νέος Λιμενάρχης Ύδρας κ. Β. Βαζαίος είναι ένας νέος και πολλά υποσχόμενος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Όλοι ευχήθηκαν καλή θητεία στο νέο κεντρικό Λιμενάρχη με τον οποίο δήλωσαν διατεθειμένοι να έχουν αγαστή συνεργασία.

Ακολούθησε επίδοση αναμνηστικών και δώρων και στην συνέχεια δόθηκε πλουσιότατο κέρασμα με νοστιμότατα εδέσματα, ποτά και γλυκά.
hydraspoliteia.blogspot.com