Συνάντηση με Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.12.19

Συνάντηση με Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής  κα Χριστιάνα Καλογήρου παρουσία του Γενικού Διευθυντή Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παύλου Μιχαλακέλη είχε την Παρασκευή 29/11/2019 το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και από την πλευρά μας κατατέθηκε το σύνολο του διεκδικητικού πλαισίου της Ομοσπονδίας μας σημειώνοντας ότι οι Λιμενικοί αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της νησιωτικής πολιτικής συμβάλλοντας ουσιαστικά στις νησιωτικές κοινωνίες, οι οποίες δοκιμάζονται.
Ειδικότερα θέσαμε στη κα Γενική Γραμματέα ζητήματα όπως το πρόβλημα στέγασης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τη δυνατότητα εξαίρεσης των Λιμενικών από κριτήρια του μεταφορικού ισοδύναμου και η ελεύθερη μετακίνηση με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Στη συνάντηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων όπου έθεσε την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης για την ελεύθερη μετακίνηση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η κα Καλογήρου εξήρε το έργο και την προσφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των στελεχών του, ταυτίστηκε με την άποψή μας ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με τη νησιωτικότητα και μας ενημέρωσε ότι θα εξετασθεί η άρση κριτηρίων και στο πλαίσιο αυτό προωθήθηκε ρύθμιση με την οποία τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εξαιρούνται από το κριτήριο της φορολογικής κατοικίας και δικαιούχοι είναι όλοι όσοι υπηρετούν σε νησί εφαρμογής της δράσης και
Τέλος, η κα Γενική Γραμματέας μας δήλωσε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Ε/Γ-ΟΓ πλοία και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρότασή μας για δημιουργία προγράμματος στέγασης για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.