Η πρώτη γυναίκα Λιμενάρχης Βόλου ανέλαβε καθήκοντα-Περιφερειάρχης ο Χρ. Κανάκης (εικόνες) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.12.19

Η πρώτη γυναίκα Λιμενάρχης Βόλου ανέλαβε καθήκοντα-Περιφερειάρχης ο Χρ. Κανάκης (εικόνες)

Τρεις γνώριμοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, με άψογη μεταξύ τους συνεργασία, ήταν οι πρωταγωνιστές των τελετών παράδοσης – παραλαβής θέσεων ευθύνης στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα της ΟΛΒ ΑΕ στον κεντρικό προβλήτα Βόλου.
Ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ κ. Μαν. Κανάλης, παρέδωσε τη Διοίκηση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στον Αρχιπλοίαρχο ΛΣ και συμμαθητή του κ. Χρ. Κανάκη.
Με τη σειρά του ο κ. Χρ. Κανάκης, μέχρι πρότινος Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, παρέδωσε τη θέση ευθύνης στην Αντιπλοίαρχο Βασιλική Κωνσταντά, μέχρι πρότινος Υπολιμενάρχη και πλέον πρώτη γυναίκα Λιμενάρχη Βόλου.
Υπολιμενάρχης Βόλου τοποθετείται ο Αντιπλοίαρχος Δημ. Ζαραζάνης, επίσης με προηγούμενη θητεία στην ίδια θέση ενώ στην Υποδιοίκηση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης, θα βρίσκεται η Αντιπλοίαρχος κα Ολυμπία Φιλιππάκη.
Στην εκδήλωση, ο βοηθός Κλαδάρχη του Αρχηγείου ΛΣ κ. Μαν. Κανάλης μίλησε για την συνεργασία του με τον παραλαμβάνοντα συμμαθητή του κ. Κανάκη και ευχήθηκε επιτυχή θητεία όπως και στην Κεντρική Λιμενάρχη Βόλου ενώ αντίστοιχες ήταν οι αντιφωνήσεις των κ.κ. Κανάκη και Κωνσταντά.
«Πιστεύω ότι θα καταφέρω να μην διαψεύσω τις προσδοκίες αυτών που με επέλεξαν», τόνισε σε δηλώσεις της η πρώτη γυναίκα Λιμενάρχης  και σημείωσε πως δεν αισθάνεται κάτι ιδιαίτερο ως η πρώτη γυναίκα η οποία αναλαμβάνει χρέη Λιμενάρχη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. «Είμαι από την τρίτη σειρά γυναικών, αξιωματικών γενικών καθηκόντων, στο Λιμενικό Σώμα και ξεκινάμε να αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης. Ακολούθως θα έχει και άλλες γυναίκες στο μέλλον καθώς υπάρχουν πολλές που εισήχθησαν με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως και οι άνδρες αξιωματικοί. Εκπαιδεύτηκαν με τις ίδιες προδιαγραφές και αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις λόγω προσόντων» ανέφερε η κ. Κωνσταντά τονίζοντας ότι στο Σώμα υπάρχουν και άλλες γυναίκες λιμενάρχες όπως και κυβερνήτες πλοίων.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΙΜΔ, η Διοίκηση της ΟΛΒ ΑΕ, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αχ. Ζήσης, εκπρόσωποι φορέων της λιμενικής δραστηριότητας, προσωπικό των λιμενικών υπηρεσιών, εθελοντές κ.α.
http://www.myvolos.net/