Πειρατεία: Σοκάρουν τα στοιχεία για το 2019 - Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.1.20

Πειρατεία: Σοκάρουν τα στοιχεία για το 2019 - Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο

Από τον περασμένο Νοέμβριο  τρία ελληνικά και ελληνικών συμφερόντων πλοία, του Θανάση Μαρτίνου, της Αγγελικής Φράγκου και του Σπύρου Καρνέση έπεσαν θύμα πειρατών
Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της πειρατείας στο Κόλπο της Γουινέας στη δυτική Αφρική εκεί που τα πετρελαϊκά συμφέροντα είναι ισχυρά και τα παιχνίδια ισορροπίας τρόμου είναι σκληρά.

Σύμφωνα με την έρευνα της «Risk Intelligence» που δημοσιεύθηκε στις αρχές του 2020, στην ευρύτερη περιοχή της Γουινέας, το 2019 καταγράφηκαν 100 περιστατικά εκ των οποίων το 1/3 αφορούσε δεξαμενόπλοια όλων των τύπων.

Το 2016 μόλις τέσσερις ναυτικοί απήχθησαν από πειρατές. Ο αριθμός τους πολλαπλασιάστηκε το 2018-2019 με τις διαπραγματεύσεις να γίνονται πιο σκληρές διάρκειας 6-8 εβδομάδων αντί για 2-4 το 2016 και τα λύτρα υψηλότερα. Οι απαχθέντες φυλακίζονται σε ειδικά διαμορφωμένο στρατόπεδο στη ζούγκλα.

Μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο σημειώθηκαν τρεις μεγάλες επιθέσεις στις οποίες οι πειρατές πήραν ως ομήρους 19, 20 και 8 ναυτικούς αντίστοιχα. Σύνολο 47 ναυτικοί. Σύμφωνα με την έρευνα η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από τον περασμένο Νοέμβριο τρία ελληνικά και ελληνικών συμφερόντων πλοία, του Θανάση Μαρτίνου, της Αγγελικής Φράγκου και του Σπύρου Καρνέση έπεσαν θύμα πειρατών.

protothema.gr