Κρίσεις Αρχηγών: Έρχονται εντός της εβδομάδας και φέρνουν τα …πάνω – κάτω! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.1.20

Κρίσεις Αρχηγών: Έρχονται εντός της εβδομάδας και φέρνουν τα …πάνω – κάτω!

Η ολοκλήρωση σήμερα της ενημέρωσης των πολιτικών Αρχηγών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ θέτει σε αντίστροφη μέτρηση το χρόνο για τις Κρίσεις των Αρχηγών.

Οι πληροφορίες μιλάνε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πολύ θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και θα προχωρήσει στις ανακοινώσεις, καθώς είναι σχεδόν όλα αποφασισμένα από πλευράς κυβέρνησης. Φυσικά όλες τις προηγούμενες ημέρες η σεναριολογία και η διαδρομολογία οργίασε με τα ονόματα να δίνουν και να παίρνουν.

Παρά το γεγονός ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η προκλητική στάση της Τουρκίας ίσως να έδιναν σκέψεις για αναβολή ώστε να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στις Ένοπλες Δυνάμεις ωστόσο η Κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη οριστικά να προχωρήσει στις αλλαγές στην κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων για τις οποίες πολλοί την πίεζαν να έχει πράξει από τις αρχές της διακυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι αλλαγές αναμένεται να είναι ευρείας κλίμακας και αναμένεται να φέρουν μεγάλες αλλαγές.

Λίγα λοιπόν 24ωρα πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις μόνο δύο είναι τα ασφαλή δεδομένα σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του ArmyNow.gr η φυσιολογική αντικατάσταση του Αρχηγού ΓΕΝ ο οποίος ολοκληρώνει έτσι κι αλλιώς το Μάρτη τη θητεία του. Αντίθετα το πιο πιθανό είναι να μην απομακρυνθεί από την θέση του ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης ο οποίος θα συνεχίσει την θητεία του. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις υπόλοιπες θέσεις σε ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ και φυσικά για τις  αποστρατείες που θα ακολουθήσουν.

Φυσικά μέσα σε όλες τις αλλαγές που θα γίνουν θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και αυτή του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, θέση την οποία έχει ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης ο οποίος τον Μάρτιο ολοκληρώνει και αυτός τη θητεία του με σπουδαία απόδοση και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά από έξι μήνες στο «τιμόνι» του υπουργείου έχει πλέον πλήρη και σαφή εικόνα για τα ανώτερα στελέχη των ΕΔ και μαζί με τον πολύ καλό γνώστη προσώπων και πραγμάτων ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σίγουρα θα εισηγηθούν στον Πρωθυπουργό τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο αλλά και τους επόμενους κρίσιμους μήνες θα πρέπει οι ΕΔ να βρεθούν ανεπηρέαστες από εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να τις αποδιοργανώσουν και αποπροσανατολίσουν.

onhellas.gr/