ΥΝΑΝΠ : Ενίσχυση στη φύλαξη των συνόρων - Αποσυμφόρηση των νησιών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.1.20

ΥΝΑΝΠ : Ενίσχυση στη φύλαξη των συνόρων - Αποσυμφόρηση των νησιών

Το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με τη Frontex καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατέψει τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας. Οι κινήσεις που κάνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΛΣ Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη είναι συντονισμένες και στοχεύουν στην καρδιά του προβλήματος.

Το σχέδιο είναι σαφές. Ενίσχυση των Λιμεναρχείων που βρίσκονται από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σύμη με ανθρώπινο δυναμικό εξοπλισμό και υπηρεσιακά μέσα. Κάθε μήνα γίνονται αποσπάσεις στελεχών του Λιμενικού από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι τελευταίες αποσπάσεις ανήλθαν στις 140 τον αριθμό. Επίσης αυξήθηκαν οι περιπολίες ενώ στέλνονται και άλλα περιπολικά σκάφη.

Συνολικά στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα υπηρετούν 1.600 λιμενικοί και δραστηριοποιούνται 45 σκάφη.

Το Λιμενικό βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τη Frontex η οποία έχει δύναμη 350 ατόμων, διαθέτει 10 σκάφη, τρία αεροσκάφη και ένα όχημα παράκτια ς περιπολίας.

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και επεσήμανε την ενίσχυση των περιπολιών, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών.

protothema.gr