Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου (Φωτογραφίες) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.1.20

Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου (Φωτογραφίες)


Το Σάββατο 11-01-2020 πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση στο Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, αυτόματου εξωτερικού φορητού απινιδωτή (AED). Η αγορά και τοποθέτηση έγινε με πρωτοβουλία της μουσικής μπάντας «Νότιοι» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικών Αλιέων Κόκκινου Πύργου και με τη στήριξη της Πολιτείας Τυμπακίου οι οποίοι «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή τη συγκεκριμένη ιδέα.
Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής από την οποία εκτιμάται ότι πεθαίνουν κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια άνθρωποι.  Ένας σημαντικός τομέας αποτροπής στο γενικό πληθυσμό αποτελεί η ανάπτυξη προγραμμάτων ανάνηψης με την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε κοινόχρηστους χώρους. Οι σωτήριες αυτές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα με μια απλή εκπαίδευση.
Η ανωτέρω πρωτοβουλία έχει ως σκοπό να ενισχύσει την ασφάλεια όλων όσων καθημερινά επισκέπτονται την παραλία και τον οικισμό του Κόκκινου Πύργου, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο και δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την άριστη συνεργασία των μελών της μπάντας με τα μέλη του Συμβουλίου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου και της Πολιτείας Τυμπακίου.  Η κάλυψη του κόστους αγοράς και τοποθέτησης του μηχανήματος προήλθε εξολοκλήρου από τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία που διοργανώθηκε τον Αύγουστο του 2017 από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων σε συνδιοργάνωση με την Πολιτεία Τυμπακίου, στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και υποστηρίχθηκε από όλους σχεδόν τους συμπολίτες μας. Χωρίς την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, την άριστη διοργάνωση από τα μέλη του Συλλόγου και τη σημαντική στήριξη από την Πολιτεία Τυμπακίου το αποτέλεσμα σίγουρα δε θα ήταν το ίδιο. Το ποσό που απέμεινε διατέθηκε από τη μπάντα στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων για τις ανάγκες των ουσιαστικών παρεμβάσεων στο χώρο του Λιμανιού και της παραλίας.
Σε μια εποχή που η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο, στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας πρέπει να έχουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και να στεκόμαστε δίπλα σε αυτόν αλλά και στην τοπική κοινωνία. Ευελπιστούμε ότι το ανωτέρω παράδειγμα θα βρει μιμητές, αλλά κυρίως θα ευαισθητοποιήσει την πολιτεία, η οποία είναι η κυρίως αρμόδια για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους.
Ευχόμαστε τελικά να είναι αχρείαστος ο απινιδωτής!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύντομα θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση για όλους τους ενδιαφερομενους σε συνεργασία με τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο σημείο τοποθέτησης, σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

e-mesara.gr