Γιώργος Μαριετάκης: Ύψιστο καθήκον μου η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (ΦΩΤΟ - VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.1.20

Γιώργος Μαριετάκης: Ύψιστο καθήκον μου η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Στη Λέσχη Αξιωματικών στην Αθήνα βραβεύτηκε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ο υποπλοίαρχος Γιώργος Μαριετάκης για τη διάσωση δύο συνανθρώπων μας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Οι συνάδελφοι του υποκλίνονται στην αξιοσύνη και στην σεμνότητα του. Τον αγαπούν και τον σέβονται, αναγνωρίζοντας ότι θα πράξει αυτό που επιτάσσει η καρδιά και η συνείδηση του, ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ξέρουν ότι θα πράξει το καθήκον του.
Ο κυβερνήτης του σκάφους του ΠΛΣ 119, υποπλοίαρχος Γιώργος Μαριετάκης, βραβεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια εκδήλωσης της Λέσχης Αξιωματικών στην Αθήνα και ήταν μία βραδιά συναισθηματικά φορτισμένη για τον «κάπτεν» αλλά και για όλους τους συναδέλφους του που δικαίως πίνουν νερό στο όνομα του.
Η διάσωση δύο συνανθρώπων μας υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μίας 47χρονης Νεοζηλανδής (η περιπέτεια της έγινε διεθνές θέμα) αλλά και ενός 23χρονου νεαρού αποδίδεται στην αυτοθυσία του ίδιου και του πληρώματος του. Για τον υποπλοίαρχο κάθε διάσωση φορτίζει την μπαταρία της ψυχής του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον λόγο που εκφώνησε συγκινημένος στην εκδήλωση βράβευσης του.
«Περίπου 20 χρόνια πριν, όταν κατατάχτηκα στις τάξεις του Λ.Σ, υπηρετώντας έκτοτε ως πλήρωμα των περιπολικών σκαφών, αντιλήφθηκα από την πρώτη στιγμή ως ύψιστο καθήκον μου, την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Με τον Άι Νικόλα πάντα στην πλώρη και με τη βοήθεια των συναδέλφων μου, κάθε επιτυχημένη επιχείρηση παροχής βοήθειας προς συνανθρώπους που κινδύνευαν, έδινε σε όλους μας δύναμη και μας γέμιζε υπερηφάνεια, φορτίζοντας τις μπαταρίες της ψυχής μας για να διαχειριστούμε το επόμενο περιστατικό με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η μέγιστη τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου σήμερα και αφορά σε βράβευση από τη Λέσχη Αξιωματικών Λ.Σ. προσωπικά την εκλαμβάνω ως αναγνώριση του έργου του Π.Λ.Σ. 119/ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου διαχρονικά καθώς και του Λιμενικού Σώματος που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερο εαυτό κατά την εκτέλεση της κοινής αποστολής και πολύ συχνά αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερης δυσκολίας περιστατικά». cretalive.gr
Κάπτεν Γιώργος Μαριετάκης: Ύψιστο καθήκον μου η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα
O Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης με τον υποπλοίαρχο Γιώργο Μαριετάκη
Κάπτεν Γιώργος Μαριετάκης: Ύψιστο καθήκον μου η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα
Διακρίνονται ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Σουλός, Κλαδάρχης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ο αρχιπλοίαρχος του Λ.Σ.Γεώργιος Αλεξανδράκης, διευθυντής γραφείου υπουργού.
Κάπτεν Γιώργος Μαριετάκης: Ύψιστο καθήκον μου η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα