Κατασχέθηκαν 216 παράνομες ιχθυοπαγίδες από ψαρά στην Καλαμάτα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.2.20

Κατασχέθηκαν 216 παράνομες ιχθυοπαγίδες από ψαρά στην Καλαμάτα

Συνολικά 216 παράνομες ιχθυοπαγίδες (196 κιούπια και 20 κοφινέλα που χρησιμοποιούνται για ψάρεμα) κατάσχεσαν χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας από το σκάφος επαγγελματία ψαρά, ανοιχτά της Βελίκας.
Το πλωτό του Λιμεναρχείου είχε βγει περιπολία στον Μεσσηνιακό και στη διάρκειά της έκανε ελέγχους σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Κατά τον έλεγχο των ιχθυοπαγίδων σε ένα, τα στελέχη του πλωτού διαπίστωσαν ότι αυτές δεν είχαν τις προβλεπόμενες διαστάσεις από την αλιευτική νομοθεσία, γι’ αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, για να καταστραφούν. Παράλληλα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την αλιευτική νομοθεσία προβλέπονται συγκεκριμένοι περιορισμοί και απαγορεύσεις για τη χρήση αλιευτικών εργαλείων από τους επαγγελματίες ψαράδες. Και, τόσο τα κιούπια (σωλήνες), όσο και τα κοφινέλα (κλωβοί), θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη σήμανση και διαστάσεις, με ζητούμενο την προστασία του πληθυσμού των αλιευμάτων και την επιβίωση εντέλει των ίδιων των ψαράδων.