Άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του κτηρίου του Λιμεναρχείου Καλύμνου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.2.20

Άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του κτηρίου του Λιμεναρχείου Καλύμνου


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Σύμφωνα με δημοσιεύματα η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 15 Φλεβάρη στην περιοχή της Καλύμνου, είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν μεγάλα κομμάτια από εξωτερικούς σοβάδες του κτηρίου του Λιμενικού Σώματος στην Κάλυμνο.

            Το ΚΚΕ είχε καταθέσει ερώτηση από τις 26 Φλεβάρη 2019 και ανάφερε ανάμεσα στα άλλα: "Πρόκειται για κτήριο Ιταλικής κατασκευής, στο κέντρο του λιμανιού, με εξωτερικά εμφανείς, ευρείες, κάθετες ρηγματώσεις ικανού μήκους, που αποκαλύπτουν τον μεταλλικό οπλισμό! Η θέση του κτηρίου στο λιμάνι το εκθέτει περιφερειακά στην επίδραση της θάλασσας με αποτέλεσμα ο φέρων οργανισμός του να δέχεται, εξαιτίας αυτού, επιπλέον καταπόνηση. Η διάβρωση συνεχίζεται από τη βροχή, με κίνδυνο πρώτα από όλα για το προσωπικό του Λιμεναρχείου και του Τελωνείου, όπως και για τους πολίτες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες αυτές. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου, κάτω από τα πιο επικίνδυνα σημεία, έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, που όμως δεν προστατεύουν τους διερχόμενους, απλά και μόνο τους προειδοποιούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, που απαιτεί άμεσες ενέργειες".
            Η προηγούμενη κυβέρνηση απάντησε στην ερώτηση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι έχει εγκριθεί η μελέτη επισκευής – συντήρησης του κτηρίου όπου στεγάζεται η Λιμενική Αρχή Καλύμνου. Επίσης ανάφερε ότι η κυβέρνηση το είχε εντάξει στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του έτους 2018 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών.
            Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά εργασία για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το κτήριο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση για την άμεση και ταχεία αποκατάσταση του κτηρίου;

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω
Παπαναστάσης Νίκος
Συντυχάκης Μανώλης