Συνεχίζονται οι εισροές παράνομων αλλοδαπών στα νησιά μας....υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα πληρώματα των πλωτών του Λ.Σ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.2.20

Συνεχίζονται οι εισροές παράνομων αλλοδαπών στα νησιά μας....υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα πληρώματα των πλωτών του Λ.Σ.

Εχθές Δευτέρα και την ώρα που πάνω από 2.000 αλλοδαποί εν είδει  καταδρομικής επιχείρησης καταλάμβαναν τον παραλιακό δρόμο της προκυμαίας στη Μυτιλήνη μπροστά από το δημοτικό θέατρο,  πλωτό του ΛΣ στη Σάμο έσπευδε για να «διασώσει» από ακτή του νησιού 24 αλλοδαπούς που είχαν αποβιβαστεί λαθραία χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς!

Συγκεκριμένα, σκάφος του Λ.Σ. κατάφερε και εντόπισε σε δύσβατη βραχώδη περιοχή στο ακρωτήριο «ΠΡΑΣΟ» ανατολικά ν. Σάμου ικανότατο  αριθμό αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί λαθραία από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, χωρίς να τους αντιληφθεί ουδείς.

 Άμεσα, το πλήρωμα του  ανωτέρω σκάφους προέβη ταχύτατα και χωρίς χρονοτριβή στον απεγκλωβισμό και την ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, προκειμένου να μεταφερθούν στη Σάμο και από εκεί στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Την ίδια ημέρα σκάφος της FRONTEX  μετέφερε 49 αλλοδαπούς  στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, πλωτό της FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά  ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.

Το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά  των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος Σάμου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα προκειμένου να γίνει μόνιμη εγκατάσταση σε περιοχή της επιλογής τους.

Ακόμη την ίδια ημέρα ΛΣ και FRONTEX μετέφεραν σε Φαρμακονήσι και Λέσβο 30 και 36 λαθραίους μετανάστες αντίστοιχα.

pronews.gr