Πέραμα: Ημιβύθιση θαλαμηγού με 12 μέλη πλήρωμα στη διάρκεια ανέλκυσής της - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.3.20

Πέραμα: Ημιβύθιση θαλαμηγού με 12 μέλη πλήρωμα στη διάρκεια ανέλκυσής της

Τα μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος με ασφάλεια - Δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση από την ημιβύθιση της θαλαμηγού
Δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, από την ημιβύθιση της θαλαμηγού «NOURAH OF RIYAD» σημαίας Cayman Islands, σε θαλάσσια περιοχή σε ναυπηγείο στο Πέραμα, που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανέλκυσής της από τη θάλασσα στο χερσαίο χώρο.

Το συμβάν σημειώθηκε χθες το μεσημέρι. Η θαλαμηγός πήρε κλίση περίπου 45 μοιρών, ενώ τα 12 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος με ασφάλεια.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις παρακείμενου ναυπηγείου, καθώς και στον εξοπλισμό ικριωμάτων του τουριστικού σκάφους «LAMADIN» που βρισκόταν ανελκυσμένο στο χερσαίο χώρο.

Η διενέργεια των εργασιών αντιρρύπανσης, καθώς και ανέλκυσης και επανάπλευσης του σκάφους ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «NOURAH OF RIYAD», μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
https://www.protothema.gr/