Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Απαγορεύεται το μπάνιο στη θάλασσα και το υποβρύχιο ψάρεμα-150 ευρώ το πρόστιμο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.3.20

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Απαγορεύεται το μπάνιο στη θάλασσα και το υποβρύχιο ψάρεμα-150 ευρώ το πρόστιμο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διευκρινίζει στους πολίτες, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιτρέπονται τα μπάνια στη θάλασσα αλλά και το υποβρύχιο ψάρεμα.
Αν και ο καιρός σιγά σιγά ζεσταίνει και κάποιοι τολμηροί δεν διστάζουν να κολυμπήσουν, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς στο εξής απαγορεύεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και το μπάνιο στη θάλασσα αλλά και το υποβρύχιο ψάρεμα. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραβάτες θα πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ


Ακολουθεί όλο το Δελτίο Τύπου:Κατόπιν παροχής οδηγιών και διευκρινίσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις μετακίνησης  Αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ. 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται. 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι παραβάτες τιμωρούνται με το διοικητικό πρόστιμο των 150,00 Ευρώ.