Στέλνουν αστυνομικούς στις τράπεζες λόγω συνωστισμού - Η εντολή της ΓΑΔΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.3.20

Στέλνουν αστυνομικούς στις τράπεζες λόγω συνωστισμού - Η εντολή της ΓΑΔΑ

Οι εικόνες με τους ηλικιωμένους τον έναν πάνω στον άλλο έξω από τις τράπεζες, με μάσκες και γάντια μεν αλλά χωρίς τις αποστάσεις ασφαλείας, φέρνουν νέα… μέτρα. Η εντολή δόθηκε ήδη και οι διευθυντές είναι «υπεύθυνοι» για την τήρηση των αποστάσεων και θα κρίνουν πότε να καλέσουν την αστυνομία.
Άνθρωποι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις τράπεζες, άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει σ’ αυτό, αναγκάζονται να πηγαίνουν, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, στις τράπεζες.
Σήμερα (31.03.2020) τελευταία μέρα του μήνα, πολλοί είτε ήθελαν να πληρώσουν υποχρεώσεις είτε ήθελαν να πάρουν τη σύνταξή τους. Μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τις τράπεζες και περίμεναν στην ουρά να μπουν μέσα. Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά, όσοι περίμεναν στην ουρά στην κράτησαν τις αποφάσεις ασφαλείας του 1,5 (και πλέον) μέτρου.
Ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, σε απόσταση αναπνοής, κυριολεκτικά, χωρίς να λογαριάζουν τις οδηγίες των ειδικών για αποστάσεις ώστε να μην μεταδοθεί ο κορονοϊός.
Μοιραία έγινε αντιληπτό πως κάτι πρέπει να γίνει. Έπρεπε να έχει γίνει ήδη, δηλαδή, γιατί οι εικόνες μεγάλων ανθρώπων να θέλουν, ειδικά στο τέλος του μήνα να εξυπηρετηθούν στις τράπεζες, δεν είναι πρωτοφανής. Αλλά στις μέρες του κορονοϊού έχει άλλη «βαρύτητα».
Έτσι, δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ και ενημερώθηκαν ήδη και οι τράπεζες: όλα είναι στο χέρι του διευθυντή κάθε υποκαταστήματος. Αν βλέπει ουρές χωρίς… απόσταση, αν βλέπει πολίτες να θέλουν να μπουν όλοι μαζί στην τράπεζα, θα μπορεί, εφόσον το κρίνει, να καλέσει την αστυνομία, ώστε ομάδες της ΔΙΑΣ να βάλουν σε… απόσταση τους πολίτες…
Οι ουρές στον Πειραιά… έφεραν την αστυνομία
Σήμερα καταγράφηκαν εικόνες που προκάλεσαν προβληματισμό καθώς σε τραπεζικό κατάστημα στη λεωφόρο Δημοκρατίας στον Πειραιά, σχηματίστηκαν ουρές συνταξιούχων οι οποίοι δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι έμπαινα δύο - δύο στον προθάλαμο της εισόδου.

Με αφορμή της εικόνες αυτές, το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή ομάδες ΔΙ.ΑΣ. να μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο.

Πηγή: newsit.gr