ΕΠΛΣ/Αττικής:"Δικαίωση των αιτημάτων μας με τη ψήφιση του Σ/Ν" - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.3.20

ΕΠΛΣ/Αττικής:"Δικαίωση των αιτημάτων μας με τη ψήφιση του Σ/Ν"

Μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ https://neaplefsi.gr/?p=18029 με την οποία ευχαριστεί τους κ.κ Πλακιωτάκη και Σαντορινιό σειρά είχε και η ένωση αττικής που περιορίζει της ευχαριστίες στον Υπουργό Ναυτιλίας επισημαίνοντας  ότι "στο παρελθόν πολλοί Πολιτικοί Προϊστάμενοι του ΥΝΑΝΠ  έβλεπαν «θετικά» πλην όμως δεν τόλμησαν"...
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΠΛΣ/Αττικής,με την αναγκαία από την πλευρά μας υπενθύμιση για τη στάση της ίδιας ένωσης σε σχετικό  κοινοβουλευτικό έλεγχο, απέναντι, στον τότε αρμόδιο τομεάρχη κ. Γ.Πλακιωτάκη περί "αδιάβαστου"αναφορικά με τα προβλήματα των λιμενικών και των κακών συμβούλων του που δεν ήξεραν μάλιστα ποιος τους πλήρωνε, καθώς την παρότρυνση για την απομάκρυνση τους...είδατε πως αλλάζουν οι καιροί:
"Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και συγκεκριμένα του Υπουργού κ Πλακιωτάκη Ιωάννη ο οποίος με την κατάθεση και ψήφιση  του   ν.4676 / 19-03-2020 ”Εκσυγχρονισμός   Θεσμικού  Πλαισίου  για τις  Θαλάσσιες Ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις” δόθηκε ένα αίσιο τέλος αρχικά σε μία σειρά αιτημάτων της Ένωσής μας και  κατ’ επέκταση και όλων των στελεχών του Λ.Σ./ΕΛ.-ΑΚΤ. και  βέβαια πάνω απ’ όλα δικαίωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας Λιμενοφυλάκων με την απόδοση της βαθμολογικής εξέλιξής τους.

Ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΕΠΛΣΑΠΝ & της ΠΟΕΠΛΣ εδώ και 6 χρόνια το οποίο στο παρελθόν πολλοί Πολιτικοί Προϊστάμενοι του ΥΝΑΝΠ  έβλεπαν «θετικά» πλην όμως δεν τόλμησαν.

Ως Ένωση Αττικής αλλά και ως μέλη της ΠΟΕΠΛΣ,  αγωνιστήκαμε με ενότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα για να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματος.  Η ευτυχής κατάληξη του αγώνα μας ήρθε.

Όλοι κρινόμαστε για αυτό και όλοι έχουμε μερίδιο στην επίτευξη του στόχου. Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης έκανε πράξη, αυτό που τόνιζε ένας σπουδαίος Ρωμαίος ιστορικός ”Σε δύσκολες καταστάσεις, οι πιο τολμηρές αποφάσεις είναι οι πιο ασφαλείς!”

Διεκδικήσεις και παθογένειες ετών επιτέλους βρήκαν λύση μετά από γόνιμο διάλογο και συγκεκριμένες αιτιολογικές εκθέσεις αυτών.

Ένα μεγάλο μπράβο!! από το Δ.Σ. της ΕΠΛΣΑΠΝ αλλά και το σύνολο των μελών της στον υπουργό κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας, έπραξε αυτά που μας υποσχέθηκε  και έγινε κοινωνός  των περισσότερων  διεκδικήσεων μας και μάλιστα κόντρα σε ένα Λιμενικό κατεστημένο που ήθελε τους χαμηλόβαθμους παγιδευμένους.

Το πρόσημο του νόμου είναι σίγουρα θετικό και προς την σωστή κατεύθυνση και στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι η στάση κάποιων εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα κριθεί από την πλειοψηφία των συναδέλφων όταν και εκεί που πρέπει.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε το σύνολο των άρθρων που αφορούν την ένωσή μας αλλά κατά συνέπεια και ολόκληρο το Λ.Σ.

Το σχεδίου νόμου ψηφίστηκε και κατατέθηκε ως κάτωθι :

Στο πρώτο μέρος, εισάγονται τομές σε σχέση με τη Λιμενική πολιτική και τα λιμάνια της χώρας, ενώ παράλληλα  εκσυγχρονίζεται  το θεσμικό  πλαίσιο των θαλασσίων ενδομεταφορών.

Επιγραμματικά καθορίζονται οι προϋποθέσεις αντικατάστασης πλοίων, συμβατικών ή ταχύπλοων, επιπλέον θεσπίζεται νέος κανονισμός του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) και εν γένει υιοθετούνται πολιτικές για την ώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.

Αναφορικά με τις ποινικές  κυρώσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις  του ν. 2932/2001, καταργούνται  και θεσπίζεται ένα αυστηρότερο σύστημα διοικητικών κυρώσεων κ.α.

Η ΕΠΛΣΑΠΝ διαχρονικά κατέθετε προτάσεις και αγωνιζόταν για τα δίκαια αιτήματα των μελών μας και συμπεριλήφθησαν στο παρών ως εξής:

Με το άρθρο 13 : Κανονισμοί περί Αστυνομικών Σκύλων: Επιτρέπει σε στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να εκπαιδεύουν Αστυνομικούς Σκύλους για ανίχνευση και ανεύρεση προϊόντων.

Με το άρθρο 20 : Κατάταξη Αξιωματικών ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού: Προβλέπεται διάταξη δυνατότητας απευθείας κατατάξεων Πλοιάρχων και Μηχανικών από τις ΑΕΝ για τη στελέχωση πλωτών μέσων.

Με το άρθρο 22 : Οργανική Δύναμη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: Αυξάνεται η Οργανική Δύναμη κατά 1500 άτομα εκ των όποιων οι 900 θέσεις θα καλύψουν τις Λιμενικές Αρχές 6ης ,8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ και Σαμοθράκης.

Με το άρθρο 23 : Μεταβατικές διατάξεις για πρόσληψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: Προβλέπεται μεταβατική διάταξη προσλήψεων στο Λ.Σ. μέχρι να αποφοιτήσει η πρώτη σειρά των πανελληνίων εξετάσεων με

Με το άρθρο 24 : τροποποίηση περί μεταθέσεων – αποσπάσεων – διαθέσεων του Προσωπικού

Με το άρθρο 28 : Εξορθολογισμός βαθμολογίου Αξιωματικών προερχομένων από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων – Τροποποιήσεις του Π.Δ. 81/2012.: Εξορθολογίζονται οι διατάξεις που αφορούν στη βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Με το άρθρο 31 :  Άσκηση επαγγέλματος από προσωπικό ειδικότητας Υγειονομικού: Ρυθμίζεται  η επέκταση του δικαιώματος της κατ’ εξαίρεση ασκήσεως επαγγέλματος ιδιωτικά και μετά τις ώρες εργασίας και στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  με ειδικότητα Υγειονομικού Ειδικής Κατηγορίας, ειδικότητας Οδοντιάτρου ή Ψυχολόγου αντιστοίχως καθώς και οι ειδικότητες του οδοντοτεχνίτη, του λογοθεραπευτή, του φυσικοθεραπευτή, του βοηθού ακτινολόγου εργαστηρίου, του βοηθού μικροβιολογικού εργαστηρίου, του νοσηλευτή και του εργοθεραπευτή.

Με το άρθρο 33: Κάλυψη στεγαστικών αναγκών: Εντάσσεται στον προγραμματισμό του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη στέγαση των Υπηρεσιών του, αλλά και του προσωπικού, ιδιαίτερα εκείνου που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων ή σε άλλες δυσπρόσιτες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, όπου υπάρχουν αντικειμενικές έως ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης.

Με το άρθρο 44 : Παροχή υπηρεσίας συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγογράφησης από Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: Επιλύεται το ζήτημα που χρόνια ταλαιπωρούσε τα στελέχη Λ.Σ. ως προς τη χορήγηση φάρμακων ώστε να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα συμβεβλημένα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη την επικράτεια.

Επίσης συστήνεται από τα Κ.Ε.Α. Πειραιά Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων (Ε.Ο.Ε.Π) ."