Αυστηροί έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος στα λιμάνια της Χαλκιδικής για Άγιο Όρος και Αμμουλιανή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.3.20

Αυστηροί έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος στα λιμάνια της Χαλκιδικής για Άγιο Όρος και Αμμουλιανή

Αυστηροί έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος στα λιμάνια της Χαλκιδικής για Άγιο Όρος και Αμμουλιανή, συγκεκριμένα στους λιμένες της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, καθώς το Άγιο Όρος είναι κλειστό για τους προσκυνητές και στην Αμμουλιανή απαγορεύεται η είσοδος σε μη μόνιμους κατοίκους.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αριστοτέλη:
“Ενημερώνουμε ότι μετά από σχετική απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, η Μοναστική Πολιτεία παραμένει μέχρι νεωτέρας κλειστή για τους προσκυνητές.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όσοι είχαν προγραμματίσει επίσκεψη στο Άγιον Όρος το προσεχές διάστημα, να μην ξεκινήσουν, καθώς στους λιμένες της Ιερισσού και της Ουρανούπολης πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι και επιτρέπεται η είσοδος στο Άγιον Όρος, μόνο σε εργαζόμενους σε μοναστήρια, σε ιατρούς και σε όσους εκτελούν κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία και έχουν ειδική εξουσιοδότηση από κάποια ιερά μονή.
Επίσης απαγορεύεται η είσοδος σε μη μόνιμους κατοίκους στο νησί της Αμμουλιανής. Η προσέγγιση στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κάτοικους που αποδεικνύουν την ιδιότητα τους αυτή με σχετικό φορολογικό έγγραφο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε τουρίστες, επισκέπτες, αλλά ούτε σε ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.
Παρακαλούνται οι πολίτες για τους οποίους ισχύουν οι απαγορεύσεις να σεβαστούν τις οδηγίες. Να μην μεταβούν στην περιοχή γιατί το Λιμενικό Σώμα δεν θα επιτρέψει την επιβίβαση τους σε πλοίο και τη μετάβαση τους στο Άγιο Όρος ή στην Αμμουλιανή.”