Αυξημένα μέτρα ετοιμότητας σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.3.20

Αυξημένα μέτρα ετοιμότητας σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου

Αυξημένα μέτρα ετοιμότητας, επικρατούν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, για την αποτροπή αποβίβασης μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες, στα απέναντι τουρκικά παράλια έχει συγκεντρωθεί (και συγκεντρώνεται) μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που ετοιμάζονται να φθάσουν στα νησιά μας, κατ’ εντολήν του Ερντογάν.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες, υπάρχει αυξημένος βαθμός ετοιμότητας, με πυκνές περιπολίες και γενικά οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και του Στρατού, βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στο Φαρμακονήσι ο Στεφανής
Στο Φαρμακονήσι βρέθηκε χθες νωρίς το πρωί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.
Στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αλκιβιάδης Στεφανής σημειώνει την εξαιρετική  συνεργασία Στρατού και Ακτοφυλακής στην περιοχή.
«Πολλές οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, αλλά με αποφασιστικότητα, σθένος, υψηλό ηθικό και αίσθηση του καθήκοντος περιορίζονται καθημερινά», τονίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η ανάρτηση του υφυπουργού
Εθνικής Άμυνας
«Φαρμακονήσι. Εξαιρετική η συνεργασία Στρατού και Ακτοφυλακής και εδώ.

Πολλές οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, αλλά με αποφασιστικότητα, σθένος, υψηλό ηθικό και αίσθηση του καθήκοντος περιορίζονται καθημερινά.
Βολές, ασκήσεις ετοιμότητας και η απόλυτη θέση μας για την προάσπιση των συνόρων μας είναι όχι μόνο μήνυμα, αλλά και ρεαλιστική απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας».

Έφθασαν στα νησιά
Κατά δεκάδες εισρέουν στα νησιά μας οι αλλοδαποί που προέρχονται από τα τουρκικά παράλια!
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, το Καστελόριζο και το Φαρμακονήσι φέρονται για την ώρα να «σηκώνουν» το «φορτίο» καθώς σε αυτά τα δύο νησιά εντοπίζεται αυξημένος αριθμός μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, από την Κυριακή 1η Μαρτίου έως και τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας είχαν εντοπιστεί και διασωθεί σε αυτά τα δύο νησιά 85 άτομα.

Έτσι το απόγευμα της Κυριακής πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και απεγκλώβισε δέκα αλλοδαπούς οι οποίοι βρίσκονταν σε βραχώδη περιοχή της νήσου Στρογγύλης.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο. Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας (1η Μαρτίου) εντοπίστηκε φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 36 αλλοδαποί, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Η βάρκα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, προσέγγισε τις ακτές όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες με ασφάλεια και στη συνέχεια παρελήφθησαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..

Αλλά και ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας (2 Μαρτίου), πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλώβισε από βραχώδη ακτή που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Φαναράκι Μεγίστης, επτά αλλοδαπούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο.

Τέλος, τριάντα δύο (32) αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν βραδινές ώρες προχθές, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ως επιβαίνοντες σε φουσκωτή βάρκα, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου και  μεταφέρθηκαν στην προβλήτα του νησιού.

Για όλες τις υποθέσεις διενεργείται προανάκριση από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

rodiaki.gr