Νέα επεισόδια στις Καστανιές Έβρου - Ένταση και χημικά - Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα (Βίντεο) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.3.20

Νέα επεισόδια στις Καστανιές Έβρου - Ένταση και χημικά - Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα (Βίντεο)

Νέα επεισόδια στα σύνορα, ύστερα από μια ήρεμη νύχτα

Νέα ένταση ξέσπασε στις Καστανιές του Έβρου το πρωί της Τετάρτης, καθώς μερίδα μεταναστών πέταξε χημικά κατά των ελληνικών δυνάμεων, προσπαθώντας να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. 

Συγκεκριμένα, ακούστηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι και ακολούθησε αναστάτωση στο σημείο, πριν οι νεαροί ξεκίνησαν να πετούν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η αντίδραση των ελληνικών αρχών ήταν άμεση, οι άνδρες της ασφάλειας εξαπλώθηκαν σε όλο τον χώρο, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πυροσβεστικές δυνάμεις σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση του σκηνικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη η κατάσταση είχε ηρεμήσει, λόγω και της επίσκεψης της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο, με τους μετανάστες να κινούνται προς τα νότια, έτσι ώστε να βρουν δίοδο για να περάσουν στην Ελλάδα, ωστόσο οι ελληνικές αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό πραγματοποιήθηκαν 26.000 αποτροπές.